Jön a szuperhosszú őszi szünet: olcsón is utazhat a család

2015. október 5. 06:00

Mindjárt itt az őszi szünet, ami idén rekordhosszúságú lesz! A Pénzcentrum utánajárt, hol lehet olcsón, és még annál is olcsóbban elutazni a nagyon hosszú hétvégére. Érdemes sietni a foglalással!

Idén rekordhosszúságú lesz az őszi szünet, amibe két ünnep ( október 23. és november 1.) is beleesik. A hazai szálláshelyek nagyon jó nyarat zártak, és reményeik szerint az őszi időszak is hasonlóképpen fog zárulni.

A szuperhosszú őszi szünetre tehát a hazai szállodák is felkészülnek, különböző ajánlatokkal és kedvezményekkel csábítva az utazókat. Az évek óta tartó tendencia most sem változik, az őszi szüneten belül az október 23-ai hosszú hétvégére a legtöbb hotel már most majdnem megtelt.

Bár előfoglalási akció nem jellemző, nincs is rá szükség, hiszen az utolsó napokban már ritkán van szabad hely.

- mondta el Szabó Renáta, a ceglédi Aquarell Hotel corporate sales managere.

A nagyobb szállodákban jellemzően 2 éjszakára foglalnak az emberek, előfordul még 3-5 éjszaka is, egy hét viszont csak nagyon elvétve. A hotelek is ennek fejében kínálnak akciós ajánlatokat, elsősorban a gyerekes családokat megcélozva.

Úgy tűnik, hogy a hajdúszoboszlói Hotel Silverben is  teltházas lesz a hosszú hétvége. Mint azt Tóth-Csontos Csilla értékesítési és marketing referens a Pénzcentrum kérdésére elmondta, kifejezetten erre az időszakra speciális csomagot kínálnak, amelyben az animációs gyermekprogramok mellett egy 10 éven aluli gyermek részére a szállás és a félpanziós ellátás ingyenes.

Az idei évben a  belföldi turizmus növekedést mutat, ezzel együtt többen és többször fizetnek SZÉP kártyával. A harkányi Dráva Hotelben is azt tapasztalják, hogy  SZÉP kártya egyre népszerűbb az Erzsébet utalvány mellett. Sokan vesznek igénybe különféle szolgáltatásokat ezekkel a cafetéria-elemekkel, mint például masszázs, wellness, vagy akár teniszezés.

A Pénzcentrum számításai szerint egy négyfős családnak egy félpanziós wellness hotelben két éjszaka körülbelül már 60 - 70 ezer forinttól elérhető, amin felül még számolni kell az idegenforgalmi adóval.

{{EMBED:infogram_0_oszi_szunet_visszaszamlalas}}

Hogy hozzuk ki olcsóbban?

Sokan vannak azonban, akiknek a fenti összegek magasak, számukra egy jó alternatívát jelenthet  a falusi turizmus, ami egyre népszerűbb, hiszen kedvezményes árakkal, ingyenes szolgáltatásokkal, családbarát programokkal, és helyi termékekkel vonzza a turistákat. Itt is vannak engedmények kifejezetten családosok számára, a legtöbb helyen például 3 éves korig ingyenes a szállás - tudtuk meg a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség munkatársaitól.

Bár a falusi turizmus fő szezonja a nyári időszak, ősszel is sok lehetőség van a kikapcsolódásra. Turisztikai szakemberek szerint ebben az időszakban a vízpartok helyett inkább az Őrség, Baranya, és Észak-Magyarország számít felkapottabb régiónak. Érdemes azonban odafigyelni  a szálláshelyek kiválasztásánál, ugyanis nem mindegyik tart egész évben nyitva, hiszen a fűtési szezon nem minden szállásadónak kifizetődő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mivel a wellness és szauna helyett itt fontosabbak a szabadidős programok, melynek egy része évszakfüggő, ősszel  a helyi fesztiválok, természetjáró túrák jutnak nagyobb szerephez. Jellemzően a vendégházaknál is sokan használják ki a SZÉP kártyás fizetést, amire megközelítőleg a szállások kétharmadánál van mód.

A vendégek zömét többgyermekes családok teszik ki, akik átlagban 3-4 éjszakát maradnak. Egy négyfős család esetében két éjszaka körülbelül 20- 25 ezer forintból jön ki (ebben legtöbbször nincs benne az ellátás) az idegenforgalmi adón felül, több éjszakás foglalás esetén pedig további kedvezményeket kaphatnak.

5 tipp, hogy olcsóbb legyen az utazás

  • Ajánlott alaposan körülnézni, és a lakhelyhez közelebbi úti célt választani

  • Érdemes olyan szálláshelyet keresni, ahol főzni is lehet

  • Nézzük meg, nem olcsóbb-e, ha autó helyett avasutatválasztjuk, többféle családi kedvezmény van

  • Olvassunk utána, milyen ingyenes programlehetőségek vannak

  • Belépőjegyes helyeknél is használjuk ki a gyermek-illetve családi kedvezményeket 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem