27 °C Budapest

Parkolás-mizéria: elszámolási vita a fővárosban

2013. január 22. 08:35

Négy kerületben még mindig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) végzi a fővárosi tulajdonú utakon a parkoltatást, pedig Vitézy Dávid vezérigazgató novemberben azt ígérte, január elsejéig az összes fővárosi parkolóhelyet és -órát átadják az önkormányzatoknak - írja a Népszava.

A napilap cikke szerint a csúszás hátterében elszámolási vita áll: a VI., a VII., a IX. és a XIII. kerület nem akarta elfogadni a főváros által a parkolásért felajánlott összeget.

A lap megkereste a négy önkormányzatot, miért nem vették át a parkolóhelyeket, illetve sikerült-e megegyezni a fővárossal. A IX. kerületi helyhatóság levélben közölte: "a Fővárosi Önkormányzat által a területükön végzett parkolásüzemeltetési feladatok ellátásáért felajánlott összeget az Önkormányzat nem tudta elfogadni". Megjegyezték: "a káosz megelőzése érdekében" ideiglenesen megállapodtak, hogy a főváros által kínált díjért február 28-ig a BKK-t bízzák meg a feladatok ellátásával. Az egyeztetések folynak a fővárossal a végleges megoldás érdekében - közölték.

Gellért Lajos, a XIII. kerület sajtóreferense arról számolt be, hogy Angyalföld már megállapodott a fővárossal, és ők február elsejével átveszik a parkolóhelyeket. A VI. kerületi sajtóosztály arról tájékoztatta a lapot, hogy még folynak az egyeztetések, várhatóan ők is február elsején kezdik a parkolásüzemeltetést. A VII. kerülettől egyelőre nem érkezett válasz.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?