21 °C Budapest

Parkolás-mizéria: elszámolási vita a fővárosban

2013. január 22. 08:35

Négy kerületben még mindig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) végzi a fővárosi tulajdonú utakon a parkoltatást, pedig Vitézy Dávid vezérigazgató novemberben azt ígérte, január elsejéig az összes fővárosi parkolóhelyet és -órát átadják az önkormányzatoknak - írja a Népszava.

A napilap cikke szerint a csúszás hátterében elszámolási vita áll: a VI., a VII., a IX. és a XIII. kerület nem akarta elfogadni a főváros által a parkolásért felajánlott összeget.

A lap megkereste a négy önkormányzatot, miért nem vették át a parkolóhelyeket, illetve sikerült-e megegyezni a fővárossal. A IX. kerületi helyhatóság levélben közölte: "a Fővárosi Önkormányzat által a területükön végzett parkolásüzemeltetési feladatok ellátásáért felajánlott összeget az Önkormányzat nem tudta elfogadni". Megjegyezték: "a káosz megelőzése érdekében" ideiglenesen megállapodtak, hogy a főváros által kínált díjért február 28-ig a BKK-t bízzák meg a feladatok ellátásával. Az egyeztetések folynak a fővárossal a végleges megoldás érdekében - közölték.

Gellért Lajos, a XIII. kerület sajtóreferense arról számolt be, hogy Angyalföld már megállapodott a fővárossal, és ők február elsejével átveszik a parkolóhelyeket. A VI. kerületi sajtóosztály arról tájékoztatta a lapot, hogy még folynak az egyeztetések, várhatóan ők is február elsején kezdik a parkolásüzemeltetést. A VII. kerülettől egyelőre nem érkezett válasz.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?