0 °C Budapest

Újabb területeken fizethetünk a parkolásért Budapesten

Pénzcentrum
2012. szeptember 13. 14:01

A VI. és a XIV. kerületben újabb területeken kell parkolási díjat fizetni - várhatóan októbertől - a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése értelmében. Az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton például 480 forintot kell majd fizetni óránként.

Az "ingyenességet" kihasználva - akinek feltörték, megrongálták, rosszabb esetben ellopták az autóját, annak eddig is kifejezetten drága volt - sokan használják egyfajta P+R parkolóként az '56-osok terét és Zugló környező mellékutcáit. Ezt látván a kerület kezdeményezésére a Fővárosi Közgyűlés úgy határozott, hogy - 20 igennel, 12 tartózkodás mellett - elfogadja György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes előterjesztését, mely szerint a VI. és XIV. kerületekben új területeket vonnak be a fizető parkolási övezetek közé. A Bulcsú utcának a Lehel utca és a Ferdinánd utca közötti szakasza lesz fizetős, ott időkorlát nélkül lehet majd parkolni óránként 400 forintért. A Lehel utcának a Ferdinánd híd és a Bulcsú utca közötti szakaszát szintén időkorlát nélküli várakozási területté nyilvánították.

A XIV. kerületben a Dózsa György út - Vágány utca - Róbert Károly körút - Ajtósi Dürer sor által határolt területen belül - gyakorlatilag azokon az utakon a Városliget közvetlen környezetében, ahol a közlekedési szabályok nem tiltják a várakozást 8 és 18 óra között kell a parkolásért fizetni, időtartam-korlátozás nincs. Két útszakasz ezen belül is kiemelt státuszba kerül, az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton 480 forintot kell fizetni óránként, míg az 56-osok terén 320 forint lesz a tarifa, és háromórányi várakozás díjának kifizetése után aznap már nem kell újabb jegyet váltani.

A Hungária körút - Erzsébet királyné útja - Francia út - Kerepesi út - Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor által határolt területen szintén 8 és 18 óra között kell majd fizetni a parkolásért 240 forintot óránként, és ott nem lesz időtartam-korlátozás.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58