Nem meglepő: itt nyaraltunk idén a legszívesebben

Pénzcentrum
2012. szeptember 12. 15:14

Hiába ért csak bokáig a Balaton, idén is bekerült a top 10 nyári célpont közé a magyar tenger három üdülőhelye: Siófok, Balatonfüred és Balatonlelle. Bár a vendégéjszakák számát tekintve több időt töltöttünk, napi átlagban viszont 410 forinttal kevesebbet költöttünk a magyar szálláshelyeken.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem meglepő módon az átlagosan 36°C körüli maximális hőmérsékletű nyári hónapokban a balatoni települések mellett egyéb fürdővárosaink is rendkívül népszerűek voltak, így Hajdúszoboszló a 2., Eger az 5., Zalakaros a 8., Hévíz a 9. legkedveltebb célpont volt - derült ki a Szallas.hu online utazásközvetítő nyárra vonatkozó adataiból.

A legtöbb időt júliusban töltöttük nyaralással, átlagosan 9 vendégéjszakát, míg augusztusban 8, júniusban 5,5 éjt. A tavalyi év hasonló időszakához képest ez átlag 1 napos növekedést jelent, ráadásul szintén pozitívum a hazai turizmus szempontjából az, hogy statisztikák szerint idén átlagosan 29%-kal több vendég is volt.


Annak ellenére azonban, hogy idén hosszabbra tervezték az itthoni kikapcsolódást, a szállásfoglalásnál ennek anyagi vonzatát némileg kompenzálták a nyaralók: naponta átlagosan 410 Ft-tal kevesebbet költöttek, mint tavaly. A legnépszerűbb szállástípusok a hotelek voltak: az emberek csaknem harmada itt szállt meg, de szintén kedveltek az apartmanok (24%) és a panziók (17%) is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18