5 °C Budapest

Több mint félmilliárdból újul meg Óbuda

MTI
2012. június 4. 17:06

A PCP konzorcium nyerte el az óbudai promenád építésére kiírt, hirdetménnyel indult tárgyalásos közbeszerzést nettó 619 millió forintos ajánlatával - az eredményt a hétfői Közbeszerzési Értesítő hozta nyilvánosságra.

Az ajánlatkérő Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a költségeket bruttó 761 millió forintra becsülte. A projekt a Közép-magyarországi Operatív Program keretében európai uniós támogatásban részesül, a támogatási szerződésben a támogatás 719 millió forintot tesz ki.

A promenádot a Bécsi út - Kolosy tér - Nagyszombat utca - Lajos utca térségében építik ki. A kivitelezőnek 10 ezer négyzetméteren térburkolatot, 1 500 négyzetméteren zöldfelületet kell kialakítania egyebek mellett.

Korábbi közlés szerint a fejlesztési terület belső útjait díszburkolattal látják el, lakó-pihenő övezetet jelölnek ki, kiszélesítik a Bécsi úti járdát, a közúti forgalmat pedig a villamosvágányokra terelik. A fejlesztés során felújítanák a Kolosy téri piacot, amelynek emeletén kulturális és információs központot alakítanak ki.

A nyertes konzorcium vezetője a gödöllői székhelyű Penta Általános Építőipari Kft., a tagjai pedig a szentendrei Construm Beruházó és Kivitelező Kft., valamint a budapesti Pannon Park Forest Kft.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?