Több mint félmilliárdból újul meg Óbuda

MTI
2012. június 4. 17:06

A PCP konzorcium nyerte el az óbudai promenád építésére kiírt, hirdetménnyel indult tárgyalásos közbeszerzést nettó 619 millió forintos ajánlatával - az eredményt a hétfői Közbeszerzési Értesítő hozta nyilvánosságra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ajánlatkérő Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a költségeket bruttó 761 millió forintra becsülte. A projekt a Közép-magyarországi Operatív Program keretében európai uniós támogatásban részesül, a támogatási szerződésben a támogatás 719 millió forintot tesz ki.

A promenádot a Bécsi út - Kolosy tér - Nagyszombat utca - Lajos utca térségében építik ki. A kivitelezőnek 10 ezer négyzetméteren térburkolatot, 1 500 négyzetméteren zöldfelületet kell kialakítania egyebek mellett.

Korábbi közlés szerint a fejlesztési terület belső útjait díszburkolattal látják el, lakó-pihenő övezetet jelölnek ki, kiszélesítik a Bécsi úti járdát, a közúti forgalmat pedig a villamosvágányokra terelik. A fejlesztés során felújítanák a Kolosy téri piacot, amelynek emeletén kulturális és információs központot alakítanak ki.

A nyertes konzorcium vezetője a gödöllői székhelyű Penta Általános Építőipari Kft., a tagjai pedig a szentendrei Construm Beruházó és Kivitelező Kft., valamint a budapesti Pannon Park Forest Kft.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20