Víz alatt Dubaj legújabb luxusszállodája + fotók

Pénzcentrum
2012. május 6. 12:03

Igazi világszenzáció lehet Dubaj legújabb látványossága. A világ legmagasabb épülete és a Földet formázó mesterséges szigetcsoport mellett az építészek már megálmodták azt az elképesztő szállodát, amelynek egy része a tenger alatt fekszik majd.

Az egyelőre még csak tervrajzokon létező Water Discus (Vízi Diszkosz) Hotel igazi luxusszállodának számít majd: 21 szobája 10 méterrel a tenger szintje alatt foglalhat helyet. A vendégek a hatalmas panorámaüvegeken keresztül akár éjjel-nappal csodálhatják az elképesztő víz alatti látványt, a speciális üvegeken keresztül megvilágítják, sőt, ki is nagyítják a környezet képét. A felső szinteken kapnak helyet a kiszolgálóegységek - például az étterem, a sportpályák és a napozóterasz- de egy helikopter-leszálló is megtalálható a tetőn.

Fotó: Deep Ocean Technology


A szállodát megálmodó lengyel tervező cég szerint az építmény teljesen biztonságos lesz, azaz kizárt, hogy a víz alatti falak megsérüljenek, sőt, a hotel még a legerősebb cunamit is kibírja majd. Az azonban tény, hogy nem ez lenne a világ első tenger alatti szállodája, hiszen a Maldív-szigetek mellett, az Indiai óceánban már van egy hasonló, de kisebb hotel.

Fotó: Deep Ocean Technology


A legfrissebb hírek szerint a projekt a célegyenesbe érkezett: a Dubai World már megállapodott a fejlesztő Big Invest Consult nevű céggel, így a különleges szálloda dubaji-svájci-lengyel együttműködéssel valósulhat meg.

Fotó: Deep Ocean Technology


Egy ilyen építmény ára 50 és 120 millió dollár között van (a tervezők 7 típust álmodtak meg), az első szállodát négy hasonló követi majd a térségben, de a fejlesztők távlati terveiben más országok és tengerpartok is szerepelnek.

Fotó: Deep Ocean Technology

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19