Víz alatt Dubaj legújabb luxusszállodája + fotók

Pénzcentrum
2012. május 6. 12:03

Igazi világszenzáció lehet Dubaj legújabb látványossága. A világ legmagasabb épülete és a Földet formázó mesterséges szigetcsoport mellett az építészek már megálmodták azt az elképesztő szállodát, amelynek egy része a tenger alatt fekszik majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az egyelőre még csak tervrajzokon létező Water Discus (Vízi Diszkosz) Hotel igazi luxusszállodának számít majd: 21 szobája 10 méterrel a tenger szintje alatt foglalhat helyet. A vendégek a hatalmas panorámaüvegeken keresztül akár éjjel-nappal csodálhatják az elképesztő víz alatti látványt, a speciális üvegeken keresztül megvilágítják, sőt, ki is nagyítják a környezet képét. A felső szinteken kapnak helyet a kiszolgálóegységek - például az étterem, a sportpályák és a napozóterasz- de egy helikopter-leszálló is megtalálható a tetőn.

Fotó: Deep Ocean Technology


A szállodát megálmodó lengyel tervező cég szerint az építmény teljesen biztonságos lesz, azaz kizárt, hogy a víz alatti falak megsérüljenek, sőt, a hotel még a legerősebb cunamit is kibírja majd. Az azonban tény, hogy nem ez lenne a világ első tenger alatti szállodája, hiszen a Maldív-szigetek mellett, az Indiai óceánban már van egy hasonló, de kisebb hotel.

Fotó: Deep Ocean Technology


A legfrissebb hírek szerint a projekt a célegyenesbe érkezett: a Dubai World már megállapodott a fejlesztő Big Invest Consult nevű céggel, így a különleges szálloda dubaji-svájci-lengyel együttműködéssel valósulhat meg.

Fotó: Deep Ocean Technology


Egy ilyen építmény ára 50 és 120 millió dollár között van (a tervezők 7 típust álmodtak meg), az első szállodát négy hasonló követi majd a térségben, de a fejlesztők távlati terveiben más országok és tengerpartok is szerepelnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fotó: Deep Ocean Technology

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06