29 °C Budapest

Özönlenek a milliárdok a magyar sikervárosba?

Pénzcentrum
2011. május 26. 16:17

Közel három évtizede nem minősítettek egyetlen magyar várost sem gyógyhellyé. Sárvár most erre a címre pályázik, ha sikerül, milliárdokat kaphat a fürdőváros.

A nyugatmagyar.hu információi szerint a cím elérése érdekében az elmúlt években már több, milliárdos összegű fejlesztést hajtottak végre. Az országban 13 olyan település létezik, amely rendelkezik gyógyhely-minősítéssel. Ha megkapják a minősítést, az eddigieknél is több turista jön Sárvárra, így jócskán túllépik majd évente az eddigi félmilliós látogatószámot.Nagyobb térképre váltás

A gyógyhelyminősítést procedúrájában több feltételnek is meg kell felelnie majd a településnek: mivel az elismerést az egész város, vagy egy városrész kapja, ezért a település környezetének is a gyógyulni vágyók igényeit kell szolgálnia. Vizsgálják például, hogy van-e elég kerékpárút vagy zöld övezet, illetve hogy milyen magas a zaj- és porszennyezés a településen. A városnak garanciákat kell biztosítania például a sárvári víz minőségére, a levegő és a város tisztaságára.

A címet körülbelül egy év múlva kaphatja meg Sárvár. Becslések szerint a minősítés újabb 25-30 milliárd forint beruházást indukálhat a városban, amelynek jelentős része turisztikai fejlesztésként valósulhat meg. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?