11 °C Budapest

Özönlenek a milliárdok a magyar sikervárosba?

Pénzcentrum
2011. május 26. 16:17

Közel három évtizede nem minősítettek egyetlen magyar várost sem gyógyhellyé. Sárvár most erre a címre pályázik, ha sikerül, milliárdokat kaphat a fürdőváros.

A nyugatmagyar.hu információi szerint a cím elérése érdekében az elmúlt években már több, milliárdos összegű fejlesztést hajtottak végre. Az országban 13 olyan település létezik, amely rendelkezik gyógyhely-minősítéssel. Ha megkapják a minősítést, az eddigieknél is több turista jön Sárvárra, így jócskán túllépik majd évente az eddigi félmilliós látogatószámot.Nagyobb térképre váltás

A gyógyhelyminősítést procedúrájában több feltételnek is meg kell felelnie majd a településnek: mivel az elismerést az egész város, vagy egy városrész kapja, ezért a település környezetének is a gyógyulni vágyók igényeit kell szolgálnia. Vizsgálják például, hogy van-e elég kerékpárút vagy zöld övezet, illetve hogy milyen magas a zaj- és porszennyezés a településen. A városnak garanciákat kell biztosítania például a sárvári víz minőségére, a levegő és a város tisztaságára.

A címet körülbelül egy év múlva kaphatja meg Sárvár. Becslések szerint a minősítés újabb 25-30 milliárd forint beruházást indukálhat a városban, amelynek jelentős része turisztikai fejlesztésként valósulhat meg. 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?