19 °C Budapest

Országimázs: ennyit költünk el idén

2011. május 16. 09:02

"Aláírták a Magyar Turizmus Zrt. 2011. évre szóló támogatási szerződését, ennek értelmében az idén 5,2 milliárd forint állami forrásból gazdálkodhat a társaság. Ebből az összegből a tervek szerint valamivel több mint 4 milliárdot költünk marketingre" - mondta a Világgazdaságnak Horváth Gergely, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója.

Az eredeti tervek szerint a kormányzat 6,5 milliárdot adott volna a turisztikai marketingszervezet szakmai munkája finanszírozására, ám ez az összeg a 250 milliárd forintos zárolások következtében 1,3 milliárddal csökkent (az elvonások 2 milliárd forintot érintettek, de az idei tervben szereplő 720 milliós áfatartozását már tavaly sikerült rendeznie a társaságnak).

"A cél az lett volna, hogy megduplázzuk ez évben a marketingre fordítható összeget; ez ugyan nem jött össze, de még így is közel 50 százalékkal nőtt ez a keret" - mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a kormányzat részéről nagy az elkötelezettség az idegenforgalom fellendítése iránt, és ígéretet is kaptak arra nézve, hogy ha a gazdasági környezet megengedi, akkor a most elvont összeget a jövő évben megkaphatják.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?