MÁV: helyjegy nélkül vehetők igénybe egyes InterCity vonatok

MTI
2010. augusztus 17. 11:02

A torlódások elkerülése érdekében a Budapest és Miskolc között járó InterCity vonatok Füzesabony és Miskolc között minden állomáson és megállóhelyen megállnak, ugyanakkor a Füzesabony és Miskolc között járó személyvonatok nem közlekednek - közölte a vasúttársaság.

A viharos időjárás okozta károk miatt kedden a budapesti Keleti pályaudvar és a Nyugati pályaudvar között, egyebek mellett Miskolcot, Nyíregyházát és Szolnokot érintő InterCity vonatok, valamint a Keleti pályaudvar és Miskolc között közlekedő InterCityk helyjegy és pótjegy nélkül vehetők igénybe.

A már megváltott menetjegyeket, pót- és helyjegyeket szerda éjfélig kezelési költség levonása nélkül visszatérítik.

A Budapest-Miskolc vonalon, Mezőkövesd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomások között az átvonuló vihar hétfő este fákat döntött a vasúti pályára, leszakította a felsővezetékeket, kidöntötte a tartóoszlopokat - olvasható a közleményben.

A MÁV szakemberei folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán. Bár kedd hajnalban dízelvonatatással egy vágányon megindult a forgalom, jelentős késésekre kell számítani. Várhatóan 18 órára tudják helyreállítani az egyik vágányon villamos vontatással a közlekedést, a másikon pedig előreláthatólag holnap reggel. A kidőlt fák leszakították a felsővezetéket Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között is. Azon a szakaszon jelenleg csak egy vágányon, váltakozó irányban járhatnak a vonatok, ezért további késések várhatók.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?