17 °C Budapest

Kárpótlás a légi késésekért - akár visszamenőlegesen is

2010. március 8. 08:47

Szigorodhatnak a légi utasok kárpótlására vonatkozó uniós szabályok, miután egy európai bírósági döntés szerint a három óránál hosszabb késésekért a járattörléssel egyenértékű kártérítést kell fizetniük a légitársaságoknak.

Mindez azt jelenti, hogy a három órát meghaladó késések esetén nem lenne elég ételt és italt, esetenként éjszakai szállást biztosítani a 250-600 eurós kárpótlás is járna az utasoknak.

Az Európai Bizottság tavaly novemberben hozott döntését már lelkesen üdvözölte a kontinens fogyasztóvédelmi szerveit tömörítő BEUC, a német és a spanyol hatóságok pedig idén februárban már alkalmazták is a légitársaságokkal szemben.

Utóbbiak költségeik jelentős megugrásától tartva igyekeznek befolyásolni a jogalkotókat a március 10-én véget érő európai bizottsági konzultációs eljárás keretében. Különösen azért nagy a felzúdulás, mert a direktíva 2005-ig visszamenőleges hatályú. A cégek azzal fenyegetnek, hogy ha mégis alul maradnak a lobbiharcban, kénytelenek lesznek emelni a jegyárakat, mivel a döntés 3-5 milliárd euróval növelné a költségeiket.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?