A gyerekek életét mentheti meg az új biztonsági öv

2009. november 9. 14:03

Az elülső, oldalsó, függöny-, és ki tudja még milyen légzsákok után a Ford egy pofonegyszerűnek tűnő helyen növelte meg az egy autóra jutó lufik számát: a hátsó ülések biztonsági övét párnáznák ki a jövőben.

A szakértők szerint az új biztonsági öv rendkívül hatékony lehet a kisebb gyermekek számára a bordatörések, zúzódások és belső sérülések megakadályozásában. A vállrésztől az övcsatig védő újfajta légzsák alig 40 milliszekundum alatt nyílik ki és nemcsak a kisebb utasok, hanem a törékeny csontozatú felnőttek és idősek számára is fokozott védelmet nyújt. Ráadásul egy kis zsebben elfér az egész a biztonsági övön. Ütközésnél az autóba épített szenzorok mérik a becsapódás erejét és helyét, ha pedig szükség van rá, nyitják a lufit. A légzsák a biztonsági öv anyagán keresztül robban ki a felszínre és fúvódik fel, ötször nagyobb területen oszlatva el az utasra ható erőket, mint a sima öv.

Az újfajta technológiát - mellyel már a Mercedes is kacérkodott egy tanulmányautójában - a Ford Explorer 4x4 új modelljén mutatják be először, mely 2010-ben kerülhet sorozatgyártásra az Egyesült Államokban. Az új biztonsági öv európai modellekbe való kerüléséről egyelőre nincsenek hírek

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04