14 °C Budapest

Biztonságosabb közutak: hatékonynak bizonyul az objektív felelősség

Pénzcentrum
2009. augusztus 25. 09:32

Tavaly látványosan javult a közlekedésbiztonság, sőt az egyik legsikeresebb évként könyvelte el az ORFK, de egyáltalán nem biztos, hogy a folytatás is ilyen sikeres lesz.

2008-ban, az azt megelőző hét évhez képest jelentősen javult a közlekedésbiztonság, az idei év első felében azonban már szerényebb mértékű a javulás.

Január és július között a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma 8,9 százalékkal, a halálos balesetek száma 4,17 százalékkal, a súlyos sérüléses baleseteké 14 százalékkal, a könnyű sérüléseseké pedig 6,7 százalékkal csökkent.

A hazai célkitűzés az, hogy a 2001-es statisztikákhoz képest 2010-re harminc százalékkal, 2015-re 50 százalékkal csökkenjen a halálos balesetek száma.

Augusztustól egyébként tovább szigorodott az objektív felelősség elve: a helyszíni szabálysértési eljárás helyett ugyanis közigazgatási eljárás keretében büntetik a vezetés közben mobilozókat, a gyermekülés, bukósisak és a biztonsági öv használatát mellőzőket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm