1 °C Budapest

Újra nekimenne Kínának a Toyota

2009. augusztus 12. 11:02

A Toyota Motor Corp tervei szerint Kínában is megkezdik a legújabb generációs Prius árusítását. Az első modellek jövő év márciusában találhatnak vevőre.

A döntés annak ellenére született, hogy az előző Prius eladásai a béka feneke alatt voltak Kínában az utóbbi években. Az új autóból 3000 darabot szeretnének eladni az első évben. Ez volt az eredeti cél az előző Prius esetében is, ám akkor a - különösen a helyi gyártású autókhoz viszonyítva - rendkívül magas ára miatt alig 550 darabot sikerült eladni.

A cég vezetőinek kiújult optimizmusa egy új, kormányzati rendeletnek köszönhető, mely támogatást nyújtana az elektromos, illetve hibrid-autók vásárlásához a kínai vevőknek. A döntés részletei csak év további részében derülnének ki, ám ez a Toyotát valószínűleg nem igazán zavarja. Az új hibrid májusi bevezetése óta ugyanis 250 ezer darab járműre érkezett megrendelés, amire a Toyota gyárai nem igazán voltak felkészülve

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem