14 °C Budapest

75 éves lett minden idők legismertebb autója, a Volkswagen Bogár

Pénzcentrum
2009. június 23. 16:58

1934-ben ezen a napon írta alá a népautó fejlesztéséről és megépítéséről szóló szerződést Ferdinand Porsche és a Német Birodalmi Autóipari Szövetség. Az autó sorozatgyártása csak a második világháború utáni időszakban valósult meg, a harmincas években csak a prototípus készült el.

A Volkswagen gyár története évtizedeken át összefonódott az azóta szimbólummá vált VW Bogárral. A német Porsche Múzeum egy különleges kiállítással tiszteleg az évforduló előtt, ami a mai naptól egészen július végéig látogatható.

Egy a kiállításon látható számos fénykép közül (Ferdinand Porsche és a két prototípus - Forrás: motorauthority.com)

A kiállításon többek között ritka modellekkel, fotókkal és egyéb relikviákkal találkozhatnak az érdeklődők. A legkülönlegesebb darab a Bogár (akkor még VW38-asnak hívták) harmincas években készült prototípusa, valamint egy szintén korabeli Porsche személygépkocsi.

A legendás kisautó külalakja alig változott az idők során, a gyártás 64 éve alatt 21,5 millió példány talált gazdára, a gyártást csak hat évvel ezelőtt állították le végleg.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem