0 °C Budapest

Lehull az Opel-lepel: azta, itt a 2010-es Astra

Pénzcentrum
2009. június 19. 13:02

Korábban találkozhattunk már kémfotókkal, később a gyártó is közzétett néhány felvételt a 2010-es Opel Astráról, most végre megismerkedhetünk az autó belső kialakításával is. A gyártó lerántotta a leplet az új csomagról, így betekintést nyerhetünk az új Astra utasfülkéjébe is.

Miután a jelenleg futó Astra - elsősorban a Ford sikereinek következtében - veszített a piaci részesedéséből, a gyártó nagy reményeket fűz az új modellhez. Arra számítanak, hogy sikerül növelni az eladásokat úgy a tengerentúlon, mint az öreg kontinensen.

Forrás: motorauthority.com

Az autó hivatalos bemutatójára a szeptemberi Frankfurti Autó Kiállításon kerül sor és még az év vége előtt az európai autószalonokba is megérkezhet a ráncfelvarráson átesett hatodik generációs modell. A teljesítmény növelése és a kedvezőbb légellenállási mutatók elérése érdekében az Insigniához hasonlóan az új Astrát is szélcsatornában tesztelték.

Forrás: motorauthority.com

A belső kialakítást a kategórián belül prémium színvonal és minőség jellemzi, ugyanakkor itt is visszaköszönnek az Insigniából már megismert vonások. A műszerfal, a középkonzol, a váltó és a kilincsek is új megvilágítást kaptak, az új anyagok használata csak tovább fokozza a belső komfortérzetet.

Forrás: motorauthority.com

A 4,4 méter hosszú kaszni GM alaplemezen fekszik, az autó tengelytávja 71 milliméterrel nőtt. A gyártó szerint ennek köszönhetően javul az autó útfekvése, nő a stabilitás és a jármű megjelenése is sportosabbá válik. Az Opel az erőforrások kialakítása során figyelembe vette a szigorított káros-anyag kibocsátási és fogyasztási előírásokat. Az új Astra négy benzin és négy dízelmotorral lesz kapható, előbbiek 98 és 178 lóerő között, utóbbiak 94 és 158 lóerő között teljesítenek. Szakértők szerint a hatodik generációs modell új korszakot nyithat az Astra történetében.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem