17 °C Budapest

Lehull az Opel-lepel: azta, itt a 2010-es Astra

Pénzcentrum
2009. június 19. 13:02

Korábban találkozhattunk már kémfotókkal, később a gyártó is közzétett néhány felvételt a 2010-es Opel Astráról, most végre megismerkedhetünk az autó belső kialakításával is. A gyártó lerántotta a leplet az új csomagról, így betekintést nyerhetünk az új Astra utasfülkéjébe is.

Miután a jelenleg futó Astra - elsősorban a Ford sikereinek következtében - veszített a piaci részesedéséből, a gyártó nagy reményeket fűz az új modellhez. Arra számítanak, hogy sikerül növelni az eladásokat úgy a tengerentúlon, mint az öreg kontinensen.

Forrás: motorauthority.com

Az autó hivatalos bemutatójára a szeptemberi Frankfurti Autó Kiállításon kerül sor és még az év vége előtt az európai autószalonokba is megérkezhet a ráncfelvarráson átesett hatodik generációs modell. A teljesítmény növelése és a kedvezőbb légellenállási mutatók elérése érdekében az Insigniához hasonlóan az új Astrát is szélcsatornában tesztelték.

Forrás: motorauthority.com

A belső kialakítást a kategórián belül prémium színvonal és minőség jellemzi, ugyanakkor itt is visszaköszönnek az Insigniából már megismert vonások. A műszerfal, a középkonzol, a váltó és a kilincsek is új megvilágítást kaptak, az új anyagok használata csak tovább fokozza a belső komfortérzetet.

Forrás: motorauthority.com

A 4,4 méter hosszú kaszni GM alaplemezen fekszik, az autó tengelytávja 71 milliméterrel nőtt. A gyártó szerint ennek köszönhetően javul az autó útfekvése, nő a stabilitás és a jármű megjelenése is sportosabbá válik. Az Opel az erőforrások kialakítása során figyelembe vette a szigorított káros-anyag kibocsátási és fogyasztási előírásokat. Az új Astra négy benzin és négy dízelmotorral lesz kapható, előbbiek 98 és 178 lóerő között, utóbbiak 94 és 158 lóerő között teljesítenek. Szakértők szerint a hatodik generációs modell új korszakot nyithat az Astra történetében.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?