3 °C Budapest

Elvontatott autók, tanácstalan tulajok: új szokás a briteknél...

Pénzcentrum
2008. október 16. 16:00

A brit közlekedési hatóság (Driver and Vehicle Licensing Agency) több mint 1200 külföldit fülelt le Nagy-Britanniában jogtalan úthasználat miatt az egy hétig tartó fokozott ellenőrzések során. Bár sokan csak figyelmeztetést kaptak, nem egy autót el is vontattak.

A külföldiekre ugyanis olyan szabály vonatkozik, hogy ha Nagy-Britanniában több mint fél éven keresztül használják az utakat, akkor útadót kell fizetniük. A DVLA szóvivője szerint igenis komolyan kell venni a fél évnél tovább az országban tartózkodó külföldiek nem fizetését, mert ez jelentős bevételkiesést jelent az államnak.

Ennek érdekében egyre több oktatás is tartanak, hogy könnyebben megértsék az autósok a kötelezettségeiket és felelősségüket, valamint hogy megismerkedjenek a brit szabályrendszerrel is. Azok, akik nem tartják be azokat, ne is lepődjenek meg, ha lefoglalják az autójukat, de még akár a megsemmisítésre is sor kerülhet.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57