Londonból Párizsba? Vonattal nincs 2 óra!

Pénzcentrum
2008. szeptember 11. 18:00

Az Air France-KLM vállalat tervezi a vasúti szektorban történő megjelenést, saját szolgáltatást akar ugyanis indítani, egy olyan nemzetközi járatot, ami összeköti Párizst, Londont és Amszterdamot. Az új vonatok 900 utast lennének képesek szállítani, 224 mérföld / órás átlagsebességgel, ami 38 mérföld / órával gyorsabb, mint a jelenleg használt TGV.

Az állami tulajdonban levő SNCF jelenleg dominál a gyorsvasutak terén Franciaországban, de 2010 elejétől uniós liberalizálásra kerül sor, ami veszélyeztetheti ezt a szerepet. Az Air France-KLM már tárgyal a Veolia vállalattal, ami Európa legnagyobb magáncég a vasúti piacon, és az Alstommal is, ami a TGV-t gyártotta, hogy új generációs vasúti kocsikat gyártsanak, ami AGV néven ismert.

London és Párizs között jelenleg a leggyorsabban az Eurostar-ral lehet eljutni, a vonat a menetideje 2 óra és 15 perc. A 2 óra alatti menetidő az új generációs vonatoknál azonban az is jelentheti, hogy akár 90 perc alatt is meg lehet tenni az utat London és Párizs között.

Az elmúlt néhány évben utasok ezrei váltottak már repülőgépről az Eurostarra, ahol egyelőre nem tartják valószínűnek, hogy a légitársaság valóban be fog lépni a piacra. Mások szerint azonban ez egy jó megoldás lehetne a növekedő üzemanyagárakra, ami jelenleg a legnagyobb megoldandó problémát jelenti a légitársaságok számára. Az Air France-KLM szóvivője viszont azt nyilatkozta, hogy 2010 októberre szeretnék működtetni az új szolgáltatást.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57