12 °C Budapest

Nincs gond a hidakkal

Pénzcentrum
2007. december 4. 13:51

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetésébe tartozó Kőröshegyi völgyhídon és a Dunán Dunaújváros közelében átívelő Pentele hídon a forgalomba helyezés óta eltelt négy hónapban sem baleset, sem rendkívüli pályaesemény nem történt. A szakemberek mindkét híd esetében felkészülten várják a téli üzemeltetési időszak kihívásait.

Dunaújváros határában idén július végén adták át a forgalomnak az M8 autópálya részét képező Pentele hidat, melynek üzemeltetője az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Mivel a társaság jelenleg nem rendelkezik mérnökségi telephellyel a térségben, ezért a konkrét üzemeltetési és ellenőrzési feladatokkal - versenyeztetési eljárás eredményeként - a Magyar Közút Kht. Dunaújvárosi Üzemmérnökségét bízta meg. Az elmúlt négy hónapban a létesítményen komolyabb karbantartási munkára nem volt szükség.

A híd átmenő forgalma - a hazai gyorsforgalmi úthálózatban betöltött szerepéhez hasonlóan - egyelőre csekély: a számlálási adatok alapján átlagosan 4075 jármű / nap. A nyilvántartások tanúsága szerint az érintett szakaszon az átadás óta sem baleset, sem rendkívüli pályaesemény nem történt. A létesítményen való áthaladásnál a téli időszakban talán a nagyobb csúszásveszély és a megszokottnál erősebb oldalszél okozhat kisebb problémákat. A kockázatokra a hídfőknél elhelyezett táblák és szélzsákok figyelmeztetik az arra közlekedőket.

Az augusztus elején átadott Kőröshegyi völgyhíd esetében hasonló problémák fordulhatnak elő. Ezek elkerülése érdekében a helyszínen működő hídmesteri telep szakemberei folyamatosan nyomon követik a meteorológiai jelentéseket, az aszfalt hőmérsékletét valamint a páralecsapódás mértékét, és indokolt esetben azonnal be tudnak avatkozni a létesítménynél szolgálatot teljesítő sószóró jármű segítségével.

Hasonlóan a Pentele hídhoz, az átadás óta eltelt időszakban a Kőröshegyi viadukton sem regisztráltak rendkívüli pályaeseményt. A közelmúltban bekövetkezett havazás során keletkezett 8-10 cm vastagságú hótakarót a fonyódi mérnökség munkatársai rövid időn belül eltakarították a pályafelületről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A híd átmenő forgalma a számlálási adatok alapján átlagosan 15600 jármű / nap. Fontos megjegyezni, hogy az 1872 méter hosszú létesítményen nincs leállósáv, ezért szigorúan tilos és életveszélyes járművel megállni rajta. A híd térségében a várható forgalmi szituációkról változtatható jelzésképű táblák adnak tájékoztatást, az ezen olvasható utasításokat pedig be kell tartani.

A szóban forgó hidak üzemeltetési szolgáltatásának színvonalát a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) ellenőrzi. Kiemelendő, hogy a forgalomba helyezés óta eltelt négy hónapban az ellenőrzések során a szakemberek egyik híd esetében sem róttak ki szolgáltatási hibapontokat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem