11 °C Budapest

Nincs gond a hidakkal

Pénzcentrum
2007. december 4. 13:51

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetésébe tartozó Kőröshegyi völgyhídon és a Dunán Dunaújváros közelében átívelő Pentele hídon a forgalomba helyezés óta eltelt négy hónapban sem baleset, sem rendkívüli pályaesemény nem történt. A szakemberek mindkét híd esetében felkészülten várják a téli üzemeltetési időszak kihívásait.

Dunaújváros határában idén július végén adták át a forgalomnak az M8 autópálya részét képező Pentele hidat, melynek üzemeltetője az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Mivel a társaság jelenleg nem rendelkezik mérnökségi telephellyel a térségben, ezért a konkrét üzemeltetési és ellenőrzési feladatokkal - versenyeztetési eljárás eredményeként - a Magyar Közút Kht. Dunaújvárosi Üzemmérnökségét bízta meg. Az elmúlt négy hónapban a létesítményen komolyabb karbantartási munkára nem volt szükség.

A híd átmenő forgalma - a hazai gyorsforgalmi úthálózatban betöltött szerepéhez hasonlóan - egyelőre csekély: a számlálási adatok alapján átlagosan 4075 jármű / nap. A nyilvántartások tanúsága szerint az érintett szakaszon az átadás óta sem baleset, sem rendkívüli pályaesemény nem történt. A létesítményen való áthaladásnál a téli időszakban talán a nagyobb csúszásveszély és a megszokottnál erősebb oldalszél okozhat kisebb problémákat. A kockázatokra a hídfőknél elhelyezett táblák és szélzsákok figyelmeztetik az arra közlekedőket.

Az augusztus elején átadott Kőröshegyi völgyhíd esetében hasonló problémák fordulhatnak elő. Ezek elkerülése érdekében a helyszínen működő hídmesteri telep szakemberei folyamatosan nyomon követik a meteorológiai jelentéseket, az aszfalt hőmérsékletét valamint a páralecsapódás mértékét, és indokolt esetben azonnal be tudnak avatkozni a létesítménynél szolgálatot teljesítő sószóró jármű segítségével.

Hasonlóan a Pentele hídhoz, az átadás óta eltelt időszakban a Kőröshegyi viadukton sem regisztráltak rendkívüli pályaeseményt. A közelmúltban bekövetkezett havazás során keletkezett 8-10 cm vastagságú hótakarót a fonyódi mérnökség munkatársai rövid időn belül eltakarították a pályafelületről.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A híd átmenő forgalma a számlálási adatok alapján átlagosan 15600 jármű / nap. Fontos megjegyezni, hogy az 1872 méter hosszú létesítményen nincs leállósáv, ezért szigorúan tilos és életveszélyes járművel megállni rajta. A híd térségében a várható forgalmi szituációkról változtatható jelzésképű táblák adnak tájékoztatást, az ezen olvasható utasításokat pedig be kell tartani.

A szóban forgó hidak üzemeltetési szolgáltatásának színvonalát a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) ellenőrzi. Kiemelendő, hogy a forgalomba helyezés óta eltelt négy hónapban az ellenőrzések során a szakemberek egyik híd esetében sem róttak ki szolgáltatási hibapontokat.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 20. hétfő
Klaudia
12. hét
Március 20.
A verebek világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?