13 °C Budapest

Nincs gond a hidakkal

Pénzcentrum
2007. december 4. 13:51

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetésébe tartozó Kőröshegyi völgyhídon és a Dunán Dunaújváros közelében átívelő Pentele hídon a forgalomba helyezés óta eltelt négy hónapban sem baleset, sem rendkívüli pályaesemény nem történt. A szakemberek mindkét híd esetében felkészülten várják a téli üzemeltetési időszak kihívásait.

Dunaújváros határában idén július végén adták át a forgalomnak az M8 autópálya részét képező Pentele hidat, melynek üzemeltetője az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Mivel a társaság jelenleg nem rendelkezik mérnökségi telephellyel a térségben, ezért a konkrét üzemeltetési és ellenőrzési feladatokkal - versenyeztetési eljárás eredményeként - a Magyar Közút Kht. Dunaújvárosi Üzemmérnökségét bízta meg. Az elmúlt négy hónapban a létesítményen komolyabb karbantartási munkára nem volt szükség.

A híd átmenő forgalma - a hazai gyorsforgalmi úthálózatban betöltött szerepéhez hasonlóan - egyelőre csekély: a számlálási adatok alapján átlagosan 4075 jármű / nap. A nyilvántartások tanúsága szerint az érintett szakaszon az átadás óta sem baleset, sem rendkívüli pályaesemény nem történt. A létesítményen való áthaladásnál a téli időszakban talán a nagyobb csúszásveszély és a megszokottnál erősebb oldalszél okozhat kisebb problémákat. A kockázatokra a hídfőknél elhelyezett táblák és szélzsákok figyelmeztetik az arra közlekedőket.

Az augusztus elején átadott Kőröshegyi völgyhíd esetében hasonló problémák fordulhatnak elő. Ezek elkerülése érdekében a helyszínen működő hídmesteri telep szakemberei folyamatosan nyomon követik a meteorológiai jelentéseket, az aszfalt hőmérsékletét valamint a páralecsapódás mértékét, és indokolt esetben azonnal be tudnak avatkozni a létesítménynél szolgálatot teljesítő sószóró jármű segítségével.

Hasonlóan a Pentele hídhoz, az átadás óta eltelt időszakban a Kőröshegyi viadukton sem regisztráltak rendkívüli pályaeseményt. A közelmúltban bekövetkezett havazás során keletkezett 8-10 cm vastagságú hótakarót a fonyódi mérnökség munkatársai rövid időn belül eltakarították a pályafelületről.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A híd átmenő forgalma a számlálási adatok alapján átlagosan 15600 jármű / nap. Fontos megjegyezni, hogy az 1872 méter hosszú létesítményen nincs leállósáv, ezért szigorúan tilos és életveszélyes járművel megállni rajta. A híd térségében a várható forgalmi szituációkról változtatható jelzésképű táblák adnak tájékoztatást, az ezen olvasható utasításokat pedig be kell tartani.

A szóban forgó hidak üzemeltetési szolgáltatásának színvonalát a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) ellenőrzi. Kiemelendő, hogy a forgalomba helyezés óta eltelt négy hónapban az ellenőrzések során a szakemberek egyik híd esetében sem róttak ki szolgáltatási hibapontokat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?