22 °C Budapest

Nincs gond a hidakkal

Pénzcentrum
2007. december 4. 13:51

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetésébe tartozó Kőröshegyi völgyhídon és a Dunán Dunaújváros közelében átívelő Pentele hídon a forgalomba helyezés óta eltelt négy hónapban sem baleset, sem rendkívüli pályaesemény nem történt. A szakemberek mindkét híd esetében felkészülten várják a téli üzemeltetési időszak kihívásait.

Dunaújváros határában idén július végén adták át a forgalomnak az M8 autópálya részét képező Pentele hidat, melynek üzemeltetője az Állami Autópálya Kezelő Zrt. Mivel a társaság jelenleg nem rendelkezik mérnökségi telephellyel a térségben, ezért a konkrét üzemeltetési és ellenőrzési feladatokkal - versenyeztetési eljárás eredményeként - a Magyar Közút Kht. Dunaújvárosi Üzemmérnökségét bízta meg. Az elmúlt négy hónapban a létesítményen komolyabb karbantartási munkára nem volt szükség.

A híd átmenő forgalma - a hazai gyorsforgalmi úthálózatban betöltött szerepéhez hasonlóan - egyelőre csekély: a számlálási adatok alapján átlagosan 4075 jármű / nap. A nyilvántartások tanúsága szerint az érintett szakaszon az átadás óta sem baleset, sem rendkívüli pályaesemény nem történt. A létesítményen való áthaladásnál a téli időszakban talán a nagyobb csúszásveszély és a megszokottnál erősebb oldalszél okozhat kisebb problémákat. A kockázatokra a hídfőknél elhelyezett táblák és szélzsákok figyelmeztetik az arra közlekedőket.

Az augusztus elején átadott Kőröshegyi völgyhíd esetében hasonló problémák fordulhatnak elő. Ezek elkerülése érdekében a helyszínen működő hídmesteri telep szakemberei folyamatosan nyomon követik a meteorológiai jelentéseket, az aszfalt hőmérsékletét valamint a páralecsapódás mértékét, és indokolt esetben azonnal be tudnak avatkozni a létesítménynél szolgálatot teljesítő sószóró jármű segítségével.

Hasonlóan a Pentele hídhoz, az átadás óta eltelt időszakban a Kőröshegyi viadukton sem regisztráltak rendkívüli pályaeseményt. A közelmúltban bekövetkezett havazás során keletkezett 8-10 cm vastagságú hótakarót a fonyódi mérnökség munkatársai rövid időn belül eltakarították a pályafelületről.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A híd átmenő forgalma a számlálási adatok alapján átlagosan 15600 jármű / nap. Fontos megjegyezni, hogy az 1872 méter hosszú létesítményen nincs leállósáv, ezért szigorúan tilos és életveszélyes járművel megállni rajta. A híd térségében a várható forgalmi szituációkról változtatható jelzésképű táblák adnak tájékoztatást, az ezen olvasható utasításokat pedig be kell tartani.

A szóban forgó hidak üzemeltetési szolgáltatásának színvonalát a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) ellenőrzi. Kiemelendő, hogy a forgalomba helyezés óta eltelt négy hónapban az ellenőrzések során a szakemberek egyik híd esetében sem róttak ki szolgáltatási hibapontokat.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?