2 °C Budapest

Nincs több haladék: kettő után elveszik a jogsit...

Pénzcentrum
2007. október 10. 09:28

Úgy tűnik végre megszületett a pontrendszer jövő évi változásáról szóló tervezet, mely szerint akár már a második szabálysértés után elveszíthetik a jogosítványukat a sofőrök - írja a Népszabadság.

Ha valaki ittasan okoz balesetet, az 16 pontot fog jelenteni, így bármilyen szabálytalanságot követ el másodszor, mindenképpen elveszíti a jogosítványát, ha ugyan azt az ittas vezetés után nem vették el.

Jövőre hat pontot ér a gyorshajtás, a szabálytalan előzés, a tilos jelzésen való áthaladás, de öt pont járhat azért is ha valaki rossz helyen parkol. Egyszerre több szabálysértés elkövetésekor (nincs bekapcsolva a biztonsági öv és még telefonál is a sofőr) pedig tíz pont jár a sofőröknek.

Jelenleg a legdurvább kihágást hét ponttal honorálja a rendőrség, ami már így is előrelépés a bevezetés utáni egy ponthoz képest. Az első három évben ugyanis senki nem veszítette el a jogosítványát, mivel minden szabálytalanságért csak egy pont járt. A 2004-es szigorítás is csak 3-400 sofőrnek okozott bosszúságot, így most a kormány tovább emeli a szabálytalanságért kapható pontokat.

A szakemberek szerint jóval többen vannak azok, akik folyamatos veszélyt jelentenek a többi autósra, amit a 2000 óta növekedő balesetek száma is mutat. A ponthatárok emelésétől most azt várják, hogy a visszaesők közül sokan fognak pórul járni...

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?