Nincs több haladék: kettő után elveszik a jogsit...

Pénzcentrum
2007. október 10. 09:28

Úgy tűnik végre megszületett a pontrendszer jövő évi változásáról szóló tervezet, mely szerint akár már a második szabálysértés után elveszíthetik a jogosítványukat a sofőrök - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ha valaki ittasan okoz balesetet, az 16 pontot fog jelenteni, így bármilyen szabálytalanságot követ el másodszor, mindenképpen elveszíti a jogosítványát, ha ugyan azt az ittas vezetés után nem vették el.

Jövőre hat pontot ér a gyorshajtás, a szabálytalan előzés, a tilos jelzésen való áthaladás, de öt pont járhat azért is ha valaki rossz helyen parkol. Egyszerre több szabálysértés elkövetésekor (nincs bekapcsolva a biztonsági öv és még telefonál is a sofőr) pedig tíz pont jár a sofőröknek.

Jelenleg a legdurvább kihágást hét ponttal honorálja a rendőrség, ami már így is előrelépés a bevezetés utáni egy ponthoz képest. Az első három évben ugyanis senki nem veszítette el a jogosítványát, mivel minden szabálytalanságért csak egy pont járt. A 2004-es szigorítás is csak 3-400 sofőrnek okozott bosszúságot, így most a kormány tovább emeli a szabálytalanságért kapható pontokat.

A szakemberek szerint jóval többen vannak azok, akik folyamatos veszélyt jelentenek a többi autósra, amit a 2000 óta növekedő balesetek száma is mutat. A ponthatárok emelésétől most azt várják, hogy a visszaesők közül sokan fognak pórul járni...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06