Lezárás a város szívében - óriási dugók várhatók?

Pénzcentrum
2007. június 19. 15:04

Az eddigi évekhez hasonlóan az idei nyáron is több ízben lezárják a Lánchidat, ezért a hidat érintő járatok útvonalának módosítására van szükség.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Június 23. és augusztus 12. között hétvégenként rendezik meg a Hídünnep, valamint a Budapesti Búcsú, illetve egyéb rendezvények eseményeit. A hídlezárás miatt ezen időszak alatt terelt útvonalon járnak a Lánchidat érintő autóbuszjáratok.

Június 23-án (szombaton) kerül sor a Hídünnep című rendezvény lebonyolítására, ezért
- a 16-os autóbuszok a Deák Ferenc tér és a Moszkva tér (Várfok utca) között módosított útvonalon, az Erzsébet híd - Attila úti vonalon közlekednek. A terelés miatt a Dísz tér és a József nádor tér, illetve Dísz tér és Erzsébet tér között minden megállóhely kimarad.
- a 86-os autóbuszok szintén terelten, Újbuda, Függetlenségi Park felé a Csalogány utca - Széna tér - Moszkva tér - Krisztina körút - Attila út - Döbrentei tér útvonalon, Óbuda, Bogdáni út felé az Attila út - Vérmező út - Hattyú utca - Batthyány utca - Fő utca - Batthyány tér - Bem rakpart útvonalon szállítják az utasokat. A kimaradó megállók helyett a módosított útvonalon érintett megállókban lehet a járatot igénybe venni.
- a 105-ös autóbuszok terelten, az Apor Vilmos tér és Irányi utca között, az Erzsébet hídon át járnak. A kimaradó megállók helyett az autóbuszok a módosított vonalon érintett megállókban veszik fel az utasokat.

A 921-es éjszakai járat június 22-éről 23-ára (péntekről szombatra) virradó éjszaka teljes üzemidőben Rákoskeresztúr, városközpont felé a Batthyány tér - Bem rakpart - Csalogány utca - Széna tér - Moszkva tér - Krisztina körút - Attila út, Normafa végállomás felé pedig az Attila út - Vérmező út - Széna tér - Hattyú utca - Batthyány utca Fő utca - Batthyány tér - Bem rakpart - Csalogány utca útvonalon kerüli el a lezárt útszakaszokat. A terelés miatt kimaradó megállóhelyek helyett a terelt útvonalon érintett megállókban lehet a 921-es járatra felszállni.

A Budapesti Búcsú (június 30. - július 1.) és a többi nyári rendezvény idején, szombatokon és vasárnapokon a Lánchíd hídfőinél tartott rendezvények miatt a 16-os és a 105-ös autóbuszok módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekednek - a 16-os eredeti végállomásai (Deák Ferenc tér - Dísz tér) között, a 105-ös azonban csak Pasaréti tér - Irányi utca között jár.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?