15 °C Budapest

Fizetősek lesznek az eddig ingyenes szakaszok is...

Pénzcentrum
2007. március 14. 10:00

Az autópályadíjakról szóló jogszabály módosításának életbelépése után várhatóan már POS-terminálokon keresztül is lehetővé válik a matricák árának kifizetése - írja a Világgazdaság.

A tervezet szerint ezenkívül könnyítenek a teherautók autópálya használatán annyiban, hogy 3,5-12 tonna közötti járművekre is lehetővé válik az egynapos matrica megvásárlása, ezzel szemben azonban néhány útszakaszon, így az M0-st és a budapesti bekötő szakaszokat kivéve az egyéb autópálya-szakaszokon, megszűnik az ingyenesség.

A 12 tonna összsúlynál nehezebb teherautók pedig az országos közúthálózat rendeletben kijelölt szakaszain is kötelesek lesznek útdíjat fizetni.

A módosításban tervezettek szerint a motorkerékpárosok számára április 1. és szeptember 1. között 50 százalékos kedvezmény jár majd, ha a D1-es kategória négy napos matricáját elektronikus úton vásárolják meg.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?