Autópálya-matrica vásárlás banki közreműködéssel

Pénzcentrum
2007. március 13. 15:38

Tovább bővítette az elektronikusan igénybe vehető szolgáltatások körét a legnagyobb hazai bank: autópálya-matrica is vásárolható 2007. március 13-ától az OTPdirekten keresztül. A szolgáltatást a bank több mint 1,2 millió OTPdirekt szerződéssel rendelkező ügyfele a hét minden napján, 24 órában, bárhol, bármikor igénybe tudja venni.

A legnagyobb hazai bank internetes, telefonos, Aktív mobilBank és WAP szolgáltatásai révén bármely tetszőleges rendszámra vehető D1 kategóriás 4 napos, heti (10 napos) és havi (30 napos) matrica. Az előre is megvásárolható matrica árának kiegyenlítéséhez az OTP Bank által kibocsátott bármely forint alapú bankkártya vagy hitelkártya használható.

Az internetes, WAP és Aktív mobilBank szolgáltatás esetén a terhelendő számla és bankkártya kiválasztását követően a rendszámot, matricatípust és az érvényesség kezdetét kell meghatározni. Az Aktív mobilBank szolgáltatás esetében csak az aktuális nap lehet az érvényesség kezdete. A telefonos ügyintézői szolgáltatásnál az azonosításhoz használt bankkártya terhére történik a matrica árának kiegyenlítése.

A vásárlást követően az ügyfél visszaigazolást kap a tranzakció eredményéről. Ugyanakkor az autópálya-használat jogosultságának ellenőrzése nem a tranzakció visszaigazolásával, hanem - a gépjármű megállítása nélkül - a rendszám elektronikus ellenőrzése alapján történik.

A kényelmi szolgáltatás az Állami Autópálya Kezelő Zrt. feltételei szerint vehető igénybe, amelynek ellenértéke az elektronikus úton matricát vásárlók körében ismert 100 forintos összeg.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?