15 °C Budapest

Autópálya-matrica vásárlás banki közreműködéssel

Pénzcentrum
2007. március 13. 15:38

Tovább bővítette az elektronikusan igénybe vehető szolgáltatások körét a legnagyobb hazai bank: autópálya-matrica is vásárolható 2007. március 13-ától az OTPdirekten keresztül. A szolgáltatást a bank több mint 1,2 millió OTPdirekt szerződéssel rendelkező ügyfele a hét minden napján, 24 órában, bárhol, bármikor igénybe tudja venni.

A legnagyobb hazai bank internetes, telefonos, Aktív mobilBank és WAP szolgáltatásai révén bármely tetszőleges rendszámra vehető D1 kategóriás 4 napos, heti (10 napos) és havi (30 napos) matrica. Az előre is megvásárolható matrica árának kiegyenlítéséhez az OTP Bank által kibocsátott bármely forint alapú bankkártya vagy hitelkártya használható.

Az internetes, WAP és Aktív mobilBank szolgáltatás esetén a terhelendő számla és bankkártya kiválasztását követően a rendszámot, matricatípust és az érvényesség kezdetét kell meghatározni. Az Aktív mobilBank szolgáltatás esetében csak az aktuális nap lehet az érvényesség kezdete. A telefonos ügyintézői szolgáltatásnál az azonosításhoz használt bankkártya terhére történik a matrica árának kiegyenlítése.

A vásárlást követően az ügyfél visszaigazolást kap a tranzakció eredményéről. Ugyanakkor az autópálya-használat jogosultságának ellenőrzése nem a tranzakció visszaigazolásával, hanem - a gépjármű megállítása nélkül - a rendszám elektronikus ellenőrzése alapján történik.

A kényelmi szolgáltatás az Állami Autópálya Kezelő Zrt. feltételei szerint vehető igénybe, amelynek ellenértéke az elektronikus úton matricát vásárlók körében ismert 100 forintos összeg.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16