3 °C Budapest

Még egy bőrt húznak le az autósokról

Pénzcentrum
2006. április 21. 16:00

A használt gépjárművek forgalomba helyezésekor, valamint az időszakos műszaki vizsgák során integrált vizsgálatot kell végezni - áll a gazdasági és közlekedési miniszter új rendeletében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Augusztus 1-jétől használt gépjármű - és pótkocsi - forgalomba helyezése előtt integrált vizsgálatot kell végezni. Ez annyiban különbözik a hagyományos műszaki vizsgálattól, hogy kiterjed a jármű gyári azonosító jeleinek ellenőrzésére, valamint ezek adattartalmának és a járműnyilvántartás adatainak összevetésére. Ugyanez a szigorítás vonatkozik az időszakos műszaki vizsgákra is, de ebben a körben azért ad némi engedményt a rendelet - írja az fn.hu.

Ekkor elegendő szemrevételezéssel ellenőrizni az azonosítókat, ha a járművön korábban már végeztek eredetiség-, illetve integrált vizsgálatot. Az eredetiség vizsgálat dokumentálásától is el lehet tekinteni akkor, ha a járművet 1998. január 1. után helyezték üzembe, illetve 1999. július 12. után vette a kocsit a tulajdonos, és ez szerepel a forgalmi engedélyben.
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?