16 °C Budapest

Még egy bőrt húznak le az autósokról

Pénzcentrum
2006. április 21. 16:00

A használt gépjárművek forgalomba helyezésekor, valamint az időszakos műszaki vizsgák során integrált vizsgálatot kell végezni - áll a gazdasági és közlekedési miniszter új rendeletében.Augusztus 1-jétől használt gépjármű - és pótkocsi - forgalomba helyezése előtt integrált vizsgálatot kell végezni. Ez annyiban különbözik a hagyományos műszaki vizsgálattól, hogy kiterjed a jármű gyári azonosító jeleinek ellenőrzésére, valamint ezek adattartalmának és a járműnyilvántartás adatainak összevetésére. Ugyanez a szigorítás vonatkozik az időszakos műszaki vizsgákra is, de ebben a körben azért ad némi engedményt a rendelet - írja az fn.hu.

Ekkor elegendő szemrevételezéssel ellenőrizni az azonosítókat, ha a járművön korábban már végeztek eredetiség-, illetve integrált vizsgálatot. Az eredetiség vizsgálat dokumentálásától is el lehet tekinteni akkor, ha a járművet 1998. január 1. után helyezték üzembe, illetve 1999. július 12. után vette a kocsit a tulajdonos, és ez szerepel a forgalmi engedélyben.
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?