27 °C Budapest

Szélessávon száguldanak az internetes eladások

Pénzcentrum
2005. szeptember 6. 10:30

A második negyedévben ismét stabil növekedési ütemet mutattak az online értékesítések az Egyesült Államokban - derül ki a USA Kereskedelmi Minisztériumának adataiból. A piackutató cégek az elkövetkező évekre további jelentős bővülést prognosztizálnak.


Az eladások a második negyedévben csaknem 26%-kal növekedtek, így alig maradtak el a 20 mrd dollártól. Ez az érték azonban nem rekord, hiszen a szezonálisan igen erős tavalyi negyedik negyedév 21.5 mrd dolláros értékesítést hozott.


A piac növekedése stabil, évek óta 20 és 30% közötti.


A szezonális hatásokat kiszűrő 12 havi gördülő értékek továbbra is növekedést mutatnak, s rekord értéken állnak.


A "megszokottnak" tekinthető visszaeséssel szemben azonban az online értékesítések teljes kisker forgalomhoz viszonyított aránya nem csökkent a második negyedévben az első negyedévihez képest. A teljes kisker forgalom növekedése mindössze 2.4%-os volt a második negyedévben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Az elkövetkező évekre további jelentős növekedést vár az eMarketer piackutató cég, a dinamika azonban várhatóan enyhe csökkenést mutat majd.


NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?