1 °C Budapest

Szélessávon száguldanak az internetes eladások

Pénzcentrum
2005. szeptember 6. 10:30

A második negyedévben ismét stabil növekedési ütemet mutattak az online értékesítések az Egyesült Államokban - derül ki a USA Kereskedelmi Minisztériumának adataiból. A piackutató cégek az elkövetkező évekre további jelentős bővülést prognosztizálnak.


Az eladások a második negyedévben csaknem 26%-kal növekedtek, így alig maradtak el a 20 mrd dollártól. Ez az érték azonban nem rekord, hiszen a szezonálisan igen erős tavalyi negyedik negyedév 21.5 mrd dolláros értékesítést hozott.


A piac növekedése stabil, évek óta 20 és 30% közötti.


A szezonális hatásokat kiszűrő 12 havi gördülő értékek továbbra is növekedést mutatnak, s rekord értéken állnak.


A "megszokottnak" tekinthető visszaeséssel szemben azonban az online értékesítések teljes kisker forgalomhoz viszonyított aránya nem csökkent a második negyedévben az első negyedévihez képest. A teljes kisker forgalom növekedése mindössze 2.4%-os volt a második negyedévben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Az elkövetkező évekre további jelentős növekedést vár az eMarketer piackutató cég, a dinamika azonban várhatóan enyhe csökkenést mutat majd.


Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm