35 °C Budapest
A glowing particle and binary wave pattern on dark background.

Megszólalt a milliárdos magyar matektanár: még vár a mesés vagyonra, a suliból se jönne el

2022. május 17. 17:32

László Zsolt, 8-10 évvel ezelőtt kezdett el digitális képalkotással foglalkozni, most pedig egy aukció keretében körülbelül 13 milliárd forintot keresett. A pénzhez viszont nem fér hozzá, számolt be az RTL Klubnak.

László Zsolt, évekkel ezelőtt kezdett el digitális képalkotással foglalkozni, de az úgynevezett NFT-k gondolata csak nem rég kezdte el igazán izgatni a fantáziáját, viszont matektanárként nem volt még ideje igazán elmélyülni a kérdésben. A lehetőség viszont az ölébe hullott úgymond egy kiállításmegnyitó kapcsán, ahol is egy londoni székhelyű céggel szerződött, amely egy online galériát üzemeltet. A cég nem rég meghirdetett két zártkörű aukciót, ami összesen 14 napig tartott. Ennek keretei közt sikerült Zsoltnak eladnia 10 grafikáját, összesen 13 milliárd forintot érő kriptovalutáért.

Ehhez a pénzhez viszont nem fér hozzá, hiszen ezt az összeget egy olyan digitális valutában kapta meg, amely még nincs piacon. A cég jelenleg is azon dolgozik, hogy ezt a valutát fizetőeszközzé tegye, amihez Zsolt szerint minden szükséges eszközzel rendelkeznek.

Így a zalaegerszegi matektanár most arra vár, hogy a vállalatnak ez sikerüljön, de elárulta az RTL-nek, hogy olyan szerződést kötött a galériával, ami alapján, ha nem is túl nagy összegben, de kapott már használható valutában is fizetséget. Reményei szerint pár hónapon belül hozzá fog jutni a pénzhez, de elmondása szerint nem tervezi, hogy otthagyja a tanári pályát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?