18 °C Budapest
Woman changing shoes

Sosem tudod, milyen cipőt vegyél? Ezek a darabok befektetésként is megtérülnek

2022. július 23. 12:02

Stílustanácsadóként nem győzöm hangsúlyozni, ahhoz, hogy változatosan, minden alkalomra megfelőlen öltözködjünk, nem a “felhalmozás”a célravezető módszer, hanem a sziluettünk tudatos változtatására való törekvés. Ezt többféleképpen tudjuk megvalósítani, az egyik közülük, hogy kiemelt hangsúlyt fektetünk a különböző stílusú, de mindenképpen karakteres cipők beszerzésére.

Nem kérdés, ahányféle karakteres cipőnk van, annyiféle különböző stílusban tudunk felöltözni, hiszen a cipő önmagában megadja az öltözék jellegét. Mondhatjuk azt is, hogy egy-egy jól megválasztott lábbeli, képes ugyanazon outfit stílusát, gyökeresen megváltoztatni, illetve egy közepes szettet is menővé varázsolni.Ahogy az is ténykérdés, hogy a rossz, jellegtelen cipőválasztás pedig a legszofisztikáltabb összeállítást is el tudja rontani, jellegtelenné tenni.

Mitől karakteres egy cipő?

Attól, hogy valamilyen! Lehet tűsarkú, vagy balerina, bruttális bakancs, vagy éppen tornacipő, a lényeg, hogy önmagában is van stílusa, ami adott esetben a sziluettünk formálásában is segítséget nyújt, megadja az outfit alapstílusát, jellegét.

Arról nem is beszélve, hogy mindegyik cipőben teljesen más lesz a tartásunk, járásunk, az öltözékünk
által közvetített hangulat. Ezt a tényt a kedvenc példámmal tudom leginkább érzékeltetni: képzeljünk el egy egyszerű farmer-fehér póló összeállítást! Gondolatban cserélgessük a hozzá párosított cipőket.

Mennyire más, és más lesz a megjelenésünk ugyanebben a szettben, ha bakancsot viselünk, ha balerina cipőt, ha sneakert, vagy éppen tűsarkút választunk hozzá. Ugye, hogy mindegyik megadja az adott outfit jellegzetes karakterét?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Milyen a “jellegtelen” cipő?

A semmilyen. A közbeszéd előszeretettel nevezi őket “nyanya” cipőknek.Aminek nincs se magas sarka, sem pedig lapos.Aminek nem kerek az orra, nem is hegyes, ami minden akar lenni, ezáltal semmilyen nem lesz. Általában persze nagyon kényelmesek-nemhiába a hivatalos megnevezésük a kényelmi cipő-, de ma, amikor ekkora divatja van a sneakereknek, espradilleseknek, és mindenhez, de tényleg mindenhez fel lehet venni őket, miért választanánk “mama” cipőt bármihez is? A tornacipő amellett, hogy divatos, felvehető szoknyához, ingruhához, elegáns nadrághoz, de még a “kis feketéhez” is.

Karakteres cipőtípusok

Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nincs rosszabb, díszkomfortosabb érzés, mint amikor rossz minőségű, kényelmetlen cipőben kell egész nap lennünk, ezért ha valamire tényleg érdemes pénzt áldozni, akkor az mindenképpen a jó minőségű cipő. Megtérülő befektetés magunkba, és a kényelmes, stílusos mindennapokba. A lentebb felsorolt cipőtípusok pedig garantálják, hogy minden alkalomra a megfelelő stílusú outfitben tudunk megjelenni. 

  • Tűsarkú: Legalább egy igazán szép tűsarkút minden magára adó hölgynek illik birtokolni. Lehet ez fekete, vagy nude, de aki igazán kényes, igényes a stílusos megjelenésre, egy pirosat is beszerez.Igen, az igazi nude megtalálása, nem könnyű feladat, hiszen akkor tökéletes a választás, ha a saját bőrszínhez a lehető legközelebb áll a cipő színe. Ekkor tud slankítani, és igazán elegáns hatást elérni.
  • Balerina/Loafer: A nőies megjelenéshez a másik tökéletes alternatíva, a balerina cipő, főleg azok számára, akiknek a tűsarok túl kényelmetlen.Igazi franciás sikket kölcsönöz, és ez a cipő típus is mindenhez felvehető.Egy kis sál a nyakban, egy zakó, vagy rövid kardigán, és máris párizsi hangulatot tudunk idézni.
  • Sneakerek: A már említett utcai tornacipők reneszánszukat élik, még úgy is, hogy igazából sosem mentek ki a divatból.Manapság ultra menő a sneaker, akár pliszírozott szoknyával, akár élére vasalt nadrággal, vagy ingruhával vesszük fel, nem tudunk hibázni vele.
  • Bakancs: A bakancsok sem fognak soha csalódást okozni, hiszen mi lehet praktikusabb mondjuk egy fesztiválon,vagy ha egy kicsit “keményebb”, vagányabb stílusban szeretnénk felöltözni? Egyértelműen adja az öltözék alaphangulatát,és ennek a kicsit masculin darabnak is abszolút helye van az alapruhatárban.
  • Gladiátor szandál/saru: Szandálok közül, az alapok (magas sarkú nőies darabok, és lapos rohangálós fazonok) mellett érdemes külön említést tenni a gladiátor típusú szandálokról, amiket természetesen több fazonban is meg tudunk vásárolni, az igazán karakterestől, a viszonylag könnyen, mindenki által emészthető változatokig.Kétség nem fér hozzá, hogy ha ilyet viselünk, extra megjelenésünk miatt minden szem ránk szegeződik.
  • Birkenstock: A birkenstock, bár gyógypapucsként került a köztudatba, az utóbbi időkben igazán szép ívet járt be a divat, trendek területén is.Amellett persze, hogy elképesztően kényelmes, természetes, hogy megadja az outfit laza, természetközeli stílusát.
  • Csizmák: Bár az évszak egyáltalán nem indokolja, mégis a karakteres cipők számbavételekor muszáj említést tennünk a lovaglócsizmáról, a bokacsizmákról, és az oly megosztó, de már a divatból kitörölhetetlen uggokról, western csizmákról is. Mindegyik fazon klasszikus, karakteres, és ha magunk elé képzeljük őket, egyértelműen látjuk, hogy mennyire más stílusú megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?