17 °C Budapest
Looking down a side hallway of a train passing through forest.

Lassan indul a VOLT 2022-ben: ennyibe kerül lejutni a vonattal, kocsival, fesztiválbusszal

2022. június 2. 17:48

A hónap végén indul a fesztiválszezon a VOLT-tal, sokan várják már, hogy a pandémia két éve után bulizhassanak a koncerteken. Aki a Szigetre vagy a Balaton Soundra megy, annak könnyű dolga van, hiszen rengeteg vonat és busz megy a fővárosba és a Balatonra. Mi a helyzet viszont Sopronnal? Összegyűjtöttük, hogy érdemes a VOLT-ra menni.

Mindjárt kezdődik a fesztiválszezon, már nagyon sokan várják, hogy a koronavírus miatti kétéves kényszerszünet után végre egy jót bulizhassanak, és élőben láthassák a kedvenc előadóikat. Aki a Szigetre vagy a Balaton Soundra menne, annak könnyű dolga van, hiszen a fővárosba és a Balaton felé is nagyon gyakran járnak a vonatok. De mi a helyzet Sopronnal? Hogyan juthatunk le a legolcsóbban és a leggyorsabban a VOLT-fesztiválra?

Aki a vonatot választja, annak majdnem 5 ezer, egészen pontosan 4 735 forintot kell fizetnie a teljes árú jegyért, az út pedig 2 óra 15 perc. A diákigazolvánnyal rendelkezőknek viszont csak 2 600 forintba kerül ugyanez az út. Érdemes megemlíteni, hogy vonatra az online megvett jegy olcsóbb, azon lehet a legtöbb kedvezményt elérni.

Akik nem akarnak vonatozni, azok szétnézhetnek a telekocsik között is, itt ugyanis már 3000 forintért lehet utazni egy irányba. Akik ezt a megoldást választanák, azoknak érdemes időben foglalni, ugyanis a fesztivál idején biztos sokan mennek Budapestről Sopronba. Természetesen Sopron busszal is megközelíthető, de fesztiválra menet, illetve jövet talán nem a legjobb utazási forma. Akik hosszabb időre mennek, és van sofőrjük, azok természetesen saját autóval is mehetnek, itt nagyjából ha 9 literes átlagfogyasztással számolunk 100 km-ne, akkor az oda-vissza út kb. 17-18 ezer forint benzinből jöhet ki.

A VOLT-ra egyébként a fesztivál saját transzferbuszokat is tart, amik Budapestről a Népligetből indulnak. Egy ilyen transzfernek az ára 9 990 forint, és napjába kétszer fognak indulni a járatok, de csak akkor ha legalább 35 fő jelentkezik transzferre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem