Looking down a side hallway of a train passing through forest.

Lassan indul a VOLT 2022-ben: ennyibe kerül lejutni a vonattal, kocsival, fesztiválbusszal

2022. június 2. 17:48

A hónap végén indul a fesztiválszezon a VOLT-tal, sokan várják már, hogy a pandémia két éve után bulizhassanak a koncerteken. Aki a Szigetre vagy a Balaton Soundra megy, annak könnyű dolga van, hiszen rengeteg vonat és busz megy a fővárosba és a Balatonra. Mi a helyzet viszont Sopronnal? Összegyűjtöttük, hogy érdemes a VOLT-ra menni.

Mindjárt kezdődik a fesztiválszezon, már nagyon sokan várják, hogy a koronavírus miatti kétéves kényszerszünet után végre egy jót bulizhassanak, és élőben láthassák a kedvenc előadóikat. Aki a Szigetre vagy a Balaton Soundra menne, annak könnyű dolga van, hiszen a fővárosba és a Balaton felé is nagyon gyakran járnak a vonatok. De mi a helyzet Sopronnal? Hogyan juthatunk le a legolcsóbban és a leggyorsabban a VOLT-fesztiválra?

Aki a vonatot választja, annak majdnem 5 ezer, egészen pontosan 4 735 forintot kell fizetnie a teljes árú jegyért, az út pedig 2 óra 15 perc. A diákigazolvánnyal rendelkezőknek viszont csak 2 600 forintba kerül ugyanez az út. Érdemes megemlíteni, hogy vonatra az online megvett jegy olcsóbb, azon lehet a legtöbb kedvezményt elérni.

Akik nem akarnak vonatozni, azok szétnézhetnek a telekocsik között is, itt ugyanis már 3000 forintért lehet utazni egy irányba. Akik ezt a megoldást választanák, azoknak érdemes időben foglalni, ugyanis a fesztivál idején biztos sokan mennek Budapestről Sopronba. Természetesen Sopron busszal is megközelíthető, de fesztiválra menet, illetve jövet talán nem a legjobb utazási forma. Akik hosszabb időre mennek, és van sofőrjük, azok természetesen saját autóval is mehetnek, itt nagyjából ha 9 literes átlagfogyasztással számolunk 100 km-ne, akkor az oda-vissza út kb. 17-18 ezer forint benzinből jöhet ki.

A VOLT-ra egyébként a fesztivál saját transzferbuszokat is tart, amik Budapestről a Népligetből indulnak. Egy ilyen transzfernek az ára 9 990 forint, és napjába kétszer fognak indulni a járatok, de csak akkor ha legalább 35 fő jelentkezik transzferre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?