-1 °C Budapest
Megjósolta Frabato, az ősi mágus: ide tedd a pénzed 2022-ben, ha nagyot akarsz kaszálni

Megjósolta Frabato, az ősi mágus: ide tedd a pénzed 2022-ben, ha nagyot akarsz kaszálni

2021. december 31. 16:51

Egy ilyen bizonytalan év után mindenki tudni szeretné, hogy mi vár pénzügyeinkre 2022-ben. Miként alakulnak a befektetések, mi lesz az ingatlanpiaccal? Idén is felkerestük Frabatót, az ősi mágust, hogy mondja el, mire számíthatunk a következő évben, hogyan alakulhatnak a gazdasági folyamatok.

Az év vége közeledtével sokakat foglalkoztat, hogy mi várható az új esztendőben, nem csak szeretteinkkel kapcsolatban szeretnénk tisztábban látni, hanem esetleges jövőbeli terveinkre, befektetéseinkre is kíváncsiak leszünk. Megkeresésünkre Frabato, az ősi mágus kifejtette, hogy az idei esztendő szinte kivétel nélkül mindenkit megviselt lelkileg és anyagilag egyaránt.

Számos működő, stabil cég, vállalkozás rogyott meg a járvány okozta helyzet miatt, így egyértelművé vált azoknak a kérdései, akik megbízható válaszokat várnak azon a téren, hogy mi várható a gazdaságban, és hogyan alakulnak a befektetések.

Ez alól nem képeznek kivételt azok sem, akik a tőzsdén lévő érdekeltségeiket szeretnék tisztábban látni. Nem elhanyagolható az sem, hogy hogyan alakul az ingatlanpiac, lesznek-e újra nyitó vállalkozások, ezáltal új munkalehetőségek, hiszen az eltelt egy évben sokak megélhetése vált bizonytalanná.

Elsősorban a hazai helyzetet érdemes áttekinteni, bár a merészebbeknek, főleg a bika, mérleg jegyűeknek nem elhanyagolható információ lehet a külföldi helyzetre is rámutatni. A pénzügyekkel foglalkozóknak nem mondok újat azzal, hogy az elkövetkező 6 hónapban határozottan lassulni fog a gazdaság. Mindettől függetlenül javasolnám, hogy az első-második negyedévben döntsünk új befektetéseiről, főleg, ha tervben lenne akár autóhoz, lakáshoz, házhoz jutás. A hitelfelvételek, finanszírozások még kedvezően alakulnak

- mondta Frabato, aki hozzátette, hogy ez az időszak áll legbiztosabban rendelkezésre ahhoz, hogy jó döntést hozzunk, sikeres legyenek befektetéseink.

A harmadik-negyedik negyedévben várható lesz egy komolyabb zuhanás, amit nemcsak a kisvállalkozások éreznek majd meg, hanem jelentős hozammal bíró nagy cégek is, mint például az OTP, MOL, Richter. Ez sajnos nem jó hír, mert újra felerősödhet a munkahelyek megtartására irányuló figyelem, amely a jövedelmek csökkenéséhez is vezethet. Ebben az időszakban kifejezetten nem javasolt vállalkozásba kezdeni, szinte biztos kudarcra lenne ítélve

- mondta az ősi mágus, aki azt is megosztotta velünk, hogy a jövő évben óriási hiba lenne elkapkodni a befektetési döntéseket, hiszen a csőd hulláma sajnos még a fejünk felett lebeg, ezért ilyenkor érdemes megérzéseinkre is hagyatkoznunk.

Akik figyelemmel kísérik a világtőzsde előrejelzéseit, tapasztalni fogják, hogy stabilan Amerikában pörög még a piac, bár ott is várható lesz egy lassuló tendencia. Óva intenék mindenkit, akik a gyors meggazdagodás reményében meggondolatlan döntést hoz, nem megfelelő helyre adná befektetését. E téren még mindig a legmerészebbek a skorpiók, oroszlán jegyűek. Azok, akiknek lehetőségük van pénzügyi befektetésekre a bolygók állása alapján is javasolt híres világcégeket (Apple, Microsoft, Facebook, Google) figyelemmel kísérni!

Frabato szerint a harmadik negyedév hazai vizeken igen kockázatos, ezért erősen javasolt, hogy mindenki a saját keretein belül gondolkodjon, ha hitelek felvételét tervezi. Ezekkel érdemes lenne várni, felkészülni új, kisebb kockázatot jelentő lehetőségekre.

A bátrabbak, mint a kos és rák jegyűek mozgatható pénzösszegüket, megtakarításukat inkább devizában tartsák.Várhatóan a jövő év végére már felcsillan a remény, hogy ugyan teljesen más verziókban, de visszatér a megszokott gazdasági élet. Akik jól sáfárkodtak, már tisztába lesznek azzal, hogy lépéseik helyesek voltak, vagy sem

- fejtette ki Frabato, aki kiemelte, hogy mindannyiuk élete megváltozott az eltelt időszakban, fontos, hogy tisztázzuk magunkban az adott helyzetet, tűzzünk ki újabb célokat. Ha elakadást tapasztalunk, merjünk segítséget kérni, ne féljünk az új, vagy szokatlan módszerektől.

Az idő és a világ nem áll meg. Az élet törvénye a változás, és azok, akik csak a múltra vagy a jelenre figyelnek, biztosan elszalasztják a jövőt!

- zárta gondolatait Frabato.

Ez a cikk szórakoztató céllal készült: ne csak jósokra, mágusokra hagyatkozz! Frabato nem pénzügyi szakember, befektetési tanácsadó, így ha szeretnél befektetni, mindenképpen kérd ki egy hozzáértő véleményét is!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?