24 °C Budapest
Many of US Dollar bank notes american currency money background.

Óriási veszteséggel zárt Vajna Tímea örökség-cége: nem tudni, mi lesz a ráhagyott vagyonnal

2021. május 10. 09:15

15 762 679 dollár, azaz durván 4,7 milliárd forint veszteséget mutatott ki az a cég, amelybe Andy Vajna egykori filmproducer és kaszinókirály belepakolta az özvegyének szánt – a hagyatéki végzés szerint – 123 millió dolláros örökséget – írja a 24.hu.

A lap az AV Perfect Kft. vagyonkezelő cég beszámolóját vizsgálta meg. Ez az a vállalat, amibe Andy Vajna beraktam az özvegyének szánt, a hagyatéki végzés szerint 123 millió dolláros örökségét. A beszámoló szerint ugyanakkor 2020-ban 15 762 679 dollár, azaz durván 4,7 milliárd forint veszteséget mutatott ki az a cég, a mínuszt az árfolyamveszteség okozta.

A cég mérlegében korábban 130 millió dollár befektetett pénzügyi eszköz szerepelt, közelebbről tartós részesedés kapcsolt vállalkozásban, ami 2020-ban lenullázódott. A beszámoló szöveges része szerint ugyanis az AV Perfect Kft. tavaly eladta az amerikai Cinergi Pictures Entertainment Inc.-ben tulajdonolt részvényeit, így „nincs érdekeltsége egyetlen vállalkozásban sem 2020. december 31-én” – írja a lap.

Azt viszont pontosan nem lehet tudni, hogy a közel 40 milliárd forint értékű részvény ellenértékének ki a tulajdonosa – időközben történtek átszervezések a Cinergi pakk körül -, és azt sem lehet a hivatalos papírokból kiolvasni, hogy az özvegynek mekkora rész jut az örökségből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?