16 °C Budapest

Családja pénzügyeiről vallott Sebestyén Balázs

2017. április 2. 14:59

Családja pénzügyeiről árult el részleteket Sebestyén Balázs. Bár furcsán hangzik a műsorvezető kijelentése, egyedinek azonban nem mondható a házasságon belüli vagyonmegosztás Magyarországon. Te mit gondolsz? Szavazz!

Meglepő kijelentést tett a minap Sebestyén Balázs. A Rádió 1-en futó reggeli műsorában a családi kasszával kapcsolatban elárulta,

mi külön kasszán vagyunk Vikivel, ez nem titok.

Habár a megrögzött romantikusok biztos sóhajtanak egy nagyot Balázs kijelentésétől, a vagyonmegosztás kérdése így is a legtöbb párkapcsolatban felmerül. Egy friss kutatásból például kiderült, hogy annak ellenére is problémát okoznak a legtöbb párnál az anyagiak, hogy

a bizalom általában a párunk irányába a legerősebb, ezt követi a szűk család és a barátok, majd pedig a kollégák és a szomszédok.

A pénzügyekkel kapcsolatban legtöbb esetben az vezet vitákhoz, ha nem közös érdekek mentén kezeljük a pénzügyeket. Vagyis az egyik fél túlköltekezik, pazarol, vagy éppen a végletekig fukar. Szintén problémás lehet, ha a férj jelentősen több pénzt keres, mint a nő, vagy fordítva.

Sok kapcsolatban jelent problémát, hogy a párok nem beszélik meg egymás között a pénzügyeket, és nem tisztázzák, hogy kinek milyen felelőssége van ebben. A legjobb megoldás ilyen esetekben, ha leülnek egymással, és részletesen átbeszélik, hogy ki, mire, mennyit költ, mennyi a közös számla, és mennyi az, ami felett külön rendelkezhetnek. Fontos, hogy mindkét fél érdeke érvényesülni tudjon, és közös megegyezés alapján kezeljék a pénzügyeket

- mondta a Pénzcentrumnak korábban egy párkapcsolati szakértő.

Így kezeljük a pénzügyeket

  • Tervezzük meg közösen a havi kiadásokat, részletesen kitérve arra, ki mire, és mennyit költ;
  • Még ha közös is a kassza, érdemes egy részét úgy elosztani, hogy azt mindkét fél az igényeinek megfelelően, szabadon elkölthesse;
  • Tartsuk magunkat a megbeszéltekhez, ne játsszuk el a másik fél bizalmát;
  • El kell kerülni a rivalizálást abban az esetben is, ha az egyik fél többet keres, mint a másik;
  • Érdemes részletesen utánajárni, hogy az adott banknál van-e lehetőség közös számlavezetésre, és ez esetlegesen milyen kedvezményekkel jár.
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 12:30
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem