16 °C Budapest

Ez a település a favorit: ide költözik a legtöbb magyar

2017. július 17. 16:02

Új tendencia, hogy 2016-ban többen költöztek el Budapestről, mint ahányan beköltöztek. Ugyancsak érdekesség, hogy tavaly többen költöztek vidéki városba, községbe, mint ahányan elköltöztek.


A népesség Magyarországon folyamatosan csökkent, de bizonyos településeken, településtípusokon a belföldi vándorlásnak köszönhetően ez enyhíthető vagy néha akár megfordítható.

Tavaly többen költöztek el Budapestről, mint amennyien beköltöztek, de ez új tendencia, mert az elmúlt 9 évben ez fordítva volt. A községek és városok esetében is fordult a helyzet, de ellenkező irányba: 2016-ban többen költöztek vidéki városba, községbe, mint ahányan elköltöztek - az előző 5 évben épp ellenkező volt a trend - mondta az Inforádiónak Dickmann Ádám. Ez főleg a budapesti agglomerációnak köszönhető, a városok többségéből továbbra is elvándorlás tapasztalható.

A szakember szerint csak néhány kivétel van. “Odavándorlás" a megyei jogú városoknál az elmúlt 20 évben Érdnél, Sopronnál és Kecskemétnél volt, tavaly pedig Érd, Szombathely és Sopron volt az első helyeken. A többi város közül a Pest megyeiek (Szigetszentmiklós, Dunakeszi, Veresegyház, Budaörs) voltak egyértelműen vonzóak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tavaly Szigetszentmiklós volt a legnagyobb vándorlási egyenleggel rendelkező település, mert 1000 fővel többen költöztek oda, mint amennyien eljöttek onnan.

Ha a megyei jogú városokat nézzük, akkor Debrecen vezet, már ami az elköltözők számát illeti: 800 emberrel többen költöztek ki, mint amennyien oda vándoroltak, de Szeged, Dunaújváros is azon települések közé tartozik, ahonnan inkább elvándorolnak a lakók. Nagy számú lakost veszített Mátészalka is, ahonnan csak tavaly 300-an költöztek el, de Tiszaújváros és Nyírbátor sem tűnik túl vonzónak a magyarok körében.

Az ország teljes egészét nézve az északi és az alföldi régióból a központi és a nyugati régiókba költöznek az emberek, míg a nyugati városoknál, Sopron és Győr esetében inkább pozitív az egyenleg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem