Malinois dog

Elképesztő munkát végeznek ezek a magyar csapatok: rengeteg ember életét mentik meg

2024. május 28. 08:15

A mentőkutyák és a mögöttük álló szervezetek életeket mentenek, akár eltűnt személyek felkutatásáról, akár katasztrófa sújtotta területek átkutatásáról van szó. Kiválasztásuk azonban egy bonyolult folyamat, és csak kevés eb alkalmas a feladatra - írja a HelloVidék.

A mentőkutyák kiválasztásánál nem csak a törzskönyvezett fajták jöhetnek szóba. Sokféle fajta, mint például a malinois, a német juhász, a svájci fehér juhász, a labrador vagy a border collie, különböző mentőkutyás feladatokra lehet ideális.

A keverék kutyák is tehetségesek lehetnek és jól teljesíthetnek mentőkutyaként, de sajnos sokszor az idegrendszerük nem elég stabil ehhez a munkához, és mivel gyakran a felmenőiket sem ismerjük, így náluk nehezebb megállapítani, hogy később pl. milyen egészségügyi, vagy egyéb problémákkal szembesülhetün . mondta el a  Keresőkutyás Szolgálat Alapítvány kurátora, Kovács Tímea a lapnak.

Bizonyos képességeket már kölyökkorban is lehet vizsgálni. Az emberek elvégzik ezeket a teszteket, de a pozitív eredmény önmagában még nem garantálja a kutya alkalmasságát.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVIdék oldalán elolvashatod. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem