15 °C Budapest
Figyelem, csaló szakik garázdálkodnak Magyarországon: kontármunka után lépnek le a milliókkal

Figyelem, csaló szakik garázdálkodnak Magyarországon: kontármunka után lépnek le a milliókkal

2022. szeptember 4. 10:57

Újabb horrorsztorit osztott meg YouTube-csatornáján a Szakiellenőr: egy elsőre korrektnek tűnő építési vállalkozó zsebre tett több millió forintot egy tetőfelújításra, de a történet vége az lett, hogy a ház a mai napig tető nélkül ázik. A kivitelező nem hajlandó kifizetni a károkat, és a munkát sem akarja befejezni. Az ismert YouTube-os szerint egyre többen jelentkeznek nála hasonló történetekkel.

Újabb szörnyű történetet osztott meg YouTube-csatornáján a Szakiellenőr: ismét lecsapott a tetőmaffia, többmilliós kért okozva egy családnak. Történt ugyanis, hogy egy nézőből lett ügyfél megbízott valakit, hogy újítsa fel a tetőjét, erre pedig nem vett igénybe államilag támogatott forrást, csak saját megtakarításait fordította volna a munkára.

Ezt tudta a kihívott vállalkozó is, akinek megmondták, pontos árajánlatot adjon, mert csak akkor vágnak bele a tetőfelújításba, ha belefér a keretbe. Elsőre a szaki korrektnek, megbízhatónak tűnt, felmérte a helyzetet, ezt követően pedig majd' egy órán keresztül számolgatott.

Meg is kötötték a szerződést, de az első gyanús jel már a munka megkezdése után pár nappal jelentkezett: a kivitelező olcsóbb, üveggyapot szigetelést hozott, holott a drágább kőzetgyapotban állapodtak meg a szerződésben. Így elvitte a szigetelést, mondván, hoz helyette olyat, amiben megállaodtak, viszont azóta sincs helyette más.

Sőt, jelenleg ott tart a dolog, hogy tető még mindig nincs a házon, ami így konkrétan mindenhol ázik, a nappaliban vödrökbe, edényekbe gyűjtik a vizet, mindhiába.

A vállalkozó ugyanis lebontotta a régit, de az új szerkezet több ponton is hibás volt, a Szakiellenőr a szemlén le is bontatta az egész kókánymunkát. Bár a kivitelező hozott egy új ácsot, de az alvállalkozót nem fizette ki, és az anyagköltség is jóval több lett, mint amit előre kiszámolt - ebbe sem fizetett pénzt, a megrendelő állta.

Ez annak fényében is érdekes, mert a szerződéskötéskor a kivitelező leszögezte: a legrosszabb esetben sem fizetnek majd többet 6 millió forintnál, mindent bőven számolt. Ehhez képest egyébként már a negyedik napon megemelkedett az ár.

A tetőlemez hosszú hetek várakozás után sem érkezett meg, a tulajdonos már abban sem volt biztos, hogy a szaki megrendelte a kifizetett előlegből. Így végül maguk rendelték meg az anyagot nagykereskedésből, a vállalkozó pedig csak hosszas veszekedés után fizette ki azt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A család már ott tart, hogy nekik is elfogyott az összes pénzük, tető pedig még mindig nincs a fejük felett. A kivitelező végül írásban, a rendőrök előtt be is ismerte, hogy tartozik a megrendelőnek több mint 800 ezer forinttal, amiért nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. Pénz azóta sincs, ahogyan tető sem. Az ács elérhetetlen, a vállalkozó pedig ígérgeti, hogy másnap megadja a tartozását - persze, semmit sem történik.

Ráadásul a Szakiellenőr szerint Lénárddarócon és környékén is rengeteg embert átvert már ugyanez a vállalkozó, és a csatorna más nézői is jelezték, hogy ők is belesétáltak más csalók csapdáiba.

Címlapkép: YouTube

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?