16 °C Budapest
Figyelem, csaló szakik garázdálkodnak Magyarországon: kontármunka után lépnek le a milliókkal

Figyelem, csaló szakik garázdálkodnak Magyarországon: kontármunka után lépnek le a milliókkal

2022. szeptember 4. 10:57

Újabb horrorsztorit osztott meg YouTube-csatornáján a Szakiellenőr: egy elsőre korrektnek tűnő építési vállalkozó zsebre tett több millió forintot egy tetőfelújításra, de a történet vége az lett, hogy a ház a mai napig tető nélkül ázik. A kivitelező nem hajlandó kifizetni a károkat, és a munkát sem akarja befejezni. Az ismert YouTube-os szerint egyre többen jelentkeznek nála hasonló történetekkel.

Újabb szörnyű történetet osztott meg YouTube-csatornáján a Szakiellenőr: ismét lecsapott a tetőmaffia, többmilliós kért okozva egy családnak. Történt ugyanis, hogy egy nézőből lett ügyfél megbízott valakit, hogy újítsa fel a tetőjét, erre pedig nem vett igénybe államilag támogatott forrást, csak saját megtakarításait fordította volna a munkára.

Ezt tudta a kihívott vállalkozó is, akinek megmondták, pontos árajánlatot adjon, mert csak akkor vágnak bele a tetőfelújításba, ha belefér a keretbe. Elsőre a szaki korrektnek, megbízhatónak tűnt, felmérte a helyzetet, ezt követően pedig majd' egy órán keresztül számolgatott.

Meg is kötötték a szerződést, de az első gyanús jel már a munka megkezdése után pár nappal jelentkezett: a kivitelező olcsóbb, üveggyapot szigetelést hozott, holott a drágább kőzetgyapotban állapodtak meg a szerződésben. Így elvitte a szigetelést, mondván, hoz helyette olyat, amiben megállaodtak, viszont azóta sincs helyette más.

Sőt, jelenleg ott tart a dolog, hogy tető még mindig nincs a házon, ami így konkrétan mindenhol ázik, a nappaliban vödrökbe, edényekbe gyűjtik a vizet, mindhiába.

A vállalkozó ugyanis lebontotta a régit, de az új szerkezet több ponton is hibás volt, a Szakiellenőr a szemlén le is bontatta az egész kókánymunkát. Bár a kivitelező hozott egy új ácsot, de az alvállalkozót nem fizette ki, és az anyagköltség is jóval több lett, mint amit előre kiszámolt - ebbe sem fizetett pénzt, a megrendelő állta.

Ez annak fényében is érdekes, mert a szerződéskötéskor a kivitelező leszögezte: a legrosszabb esetben sem fizetnek majd többet 6 millió forintnál, mindent bőven számolt. Ehhez képest egyébként már a negyedik napon megemelkedett az ár.

A tetőlemez hosszú hetek várakozás után sem érkezett meg, a tulajdonos már abban sem volt biztos, hogy a szaki megrendelte a kifizetett előlegből. Így végül maguk rendelték meg az anyagot nagykereskedésből, a vállalkozó pedig csak hosszas veszekedés után fizette ki azt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A család már ott tart, hogy nekik is elfogyott az összes pénzük, tető pedig még mindig nincs a fejük felett. A kivitelező végül írásban, a rendőrök előtt be is ismerte, hogy tartozik a megrendelőnek több mint 800 ezer forinttal, amiért nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. Pénz azóta sincs, ahogyan tető sem. Az ács elérhetetlen, a vállalkozó pedig ígérgeti, hogy másnap megadja a tartozását - persze, semmit sem történik.

Ráadásul a Szakiellenőr szerint Lénárddarócon és környékén is rengeteg embert átvert már ugyanez a vállalkozó, és a csatorna más nézői is jelezték, hogy ők is belesétáltak más csalók csapdáiba.

Címlapkép: YouTube

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem