A high school student working on a task during class, taking notes and concentrating on her work.

Így kerülik ki a brutál tanszerdrágulást az élelmes magyar szülők: még te is megúszhatod az árrobbanást

2022. augusztus 15. 14:27

Augusztus első hete is már az iskolakezdésről szól, az emberek pedig igyekeznek a leghatékonyabban beszerezni a tanuláshoz szükséges eszközöket és kellékeket – ismerhető meg az Árukereső.hu adataiból, ami az elmúlt egy hónap árait vetette össze. A számítógépasztalokra kétszer többen kerestek rá, a tanuláshoz szinte elengedhetetlen notebookokra pedig 130 ezerszer kattintottak, míg a játékkonzolok közel 40 százalékot estek vissza. 

Júliushoz képest óriásit ugrottak az iskolával kapcsolatos keresések számai. Majdnem 10 ezer kattintást értek el a különböző iskolatáskák és közel 400 százalékot nőttek a szettekkel kapcsolatos keresések, míg az írószertartók iránt 450 százalékkal többen érdeklődtek. A körzőket több mint háromszor annyian keresték, két és félszeresére nőtt a tolltartó- és gemkapocskeresések száma, és nagyjából ennyivel változott az érdeklődés a füzetek, indigók, sőt, még a tolmácsgépek iránt is.

Az oldalon népszerűbbek lettek a naptárak, határidőnaplók és a tornazsákok is, egészen a kisebb értékű termékekig, mint a füzetcímkék, zsírkréták, ragasztószalagok vagy vonalzók. A számokból egyértelműen kitűnik, hogy a globális gazdasági válság és Magyarország specifikus pénzügyi döntései miatt, mint például a rezsicsökkentés eltörlése, a fogyasztók igyekeznek ott megtakarítani, ahol csak tudnak: még ha csak pár forintról van is szó.

Ez igaz a nagyobb értékű termékekre is. A számítógép- és gamerasztalok keresése megkétszereződött, míg a tanuláshoz ma már elengedhetetlen notebookokra közel 130 ezer kattintás érkezett. A monitorok és tabletek is 40 ezer kattintás felett járnak, a belső SSD-meghajtók, routerek és egerek 20 ezer felett, és 40 százalékkal többen érdeklődtek a billentyűzetek iránt is. Ezzel egyidejűleg a játékkonzolok visszaestek 37 százalékot – érthető okokból, elvégre a pihenést és kikapcsolódást most újra a suli és a tanulás váltja fel.

Hasonló trendek és „back to school” figyelhető meg regionálisan is. A romániai, szintén ár-összehasonlító oldal, a Heureka Groupalá tartozó Compari.ro számai is azt mutatják, hogy az iskolatáskák, a tolltartók, a tisztasági csomagok, az elektronikus szótárak és a füzetek iránti keresések megugrottak, ahogy a számítógép- és íróasztalok, laptopok, tabletek, SSD-k és billentyűzetek is jobban érdeklik az ottani potenciális vásárlókat. Hasonló a helyzet Csehországban, ahol a Heureka.cz látja el ezeket a funkciókat, illetve Bulgáriában, ahol a Pazaruvaj.com: sőt, a balkáni országban ugrott a legnagyobbat az iskolatáskák keresése, ugyanis alig 100-ról egy hónap alatt több mint 5 ezerre nőtt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Baka László, a cég marketingvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a honlap felületén több mint 5 ezer iskolatáska szerepel azonnali ár-összehasonlítási lehetőséggel, valós vásárlói véleményekkel, és termékleírásokkal, amiket tulajdonságaik alapján is össze lehet vetni. 20 ezer eltérő stílusú, típusú, méretű, nagyságú és formájú füzet, 8 ezer tolltartó, több mint 4000 notebook, 3300 íróasztal, 900 számológép és 800-nál is több iskolatáska szett. A felület kínálata egyedülálló és tökéletes választás azoknak, akik szinte a teljes piacot és annak árait egy, kényelmes platformon szeretnék megnézni.

Téged hogy érint az iskolakezdés?

A szülők már egy ideje készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem