Tusnádfürdõ, 2022. július 23.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök elõadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 23-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megszólalt Orbán Viktor a rezsiemelés kapcsán: ezt minden magyarnak tudnia kell, aki így fűt

2022. július 23. 14:06

Nem sokkal ezelőtt Orbán Viktor megtartotta mostanra már megszokottnak mondható tusványosi beszédjét a fesztivál zárónapján. A magyar miniszterelnök sok témáról beszélt, ezek között szóba került a rezsiemelés, az orosz-ukrán háború, és a változóban lévő világban Magyarország szerepe.

Orbán Viktor azzal kezdte beszédét, hogy szerinte a klasszikus értelemben vett nyugat megrendült. Ezt látni szerinte a tudományba vetett hit csökkenésén, azon, hogy Európa nem volt képest megakadályozni a szomszédban kitört háborút, illetve a különböző szankciók miatt gyakorlatilag hidegháborús viszonyok tértek vissza.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy Magyarországon egyelőre több a temetés, mint a keresztelés, ez pedig súlyos demográfiai probléma. A miniszterelnök szerint ráadásul nincs is fordulat ezen a téren, egyre fogy a magyar. Ezen a ponton beszélt a migráció kérdéséről is a vezető, szerinte ebben a kérdésben Európa már most két részre szakadt, van akik támogatják, és van akik nem. Bárhogy is, szerint a folyamatok az elkövetkezendő évtizedben komoly problémákat fognak okozni.

A miniszterelnök a háború kapcsán elmondta, a magyar kormány álláspontja szerint ez két szláv nép háborúja, a V4-ek közül azonban ezt nem mindenki gondolja így, ezért most az eddigi jó kapcsolatok feszültté váltak. Orbán az EU-t is kritizálta, szerinte rossz a háborús stratégiája. Orbán a rezsicsökkentés kapcsán azt mondta,

rendszer 10 évig jól működött, a háború és az áremelkedések miatt azonban kibillent.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormányfő beszélt arról is, hogy a gázról az energiafogyasztást át kell terelni az áramra vagy a biomasszára, hiszen Paks miatt azt jóval olcsóbban, nagy mennyiségben meg tudjuk magunknak termelni. Orbán Viktor beszéde vége felé arról számolt be, hogy Magyarországnak a jelen helyzetben új megállapodásokra van szüksége. Szerinte új megállapodások kellenek, Oroszországgal, Kínával, de még az USA-val is. Az EU kapcsán hozzátette azt is, 2030-ra juthatunk el odáig, hogy olyan állapotok legyenek az unióban, hogy Magyarország nettó befizetővé váljon.

(Címlapkép - Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?