22 °C Budapest
Damu Roland MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Brutális adósság lehet Damu Roland hagyatéka: ők fizethetik meg pénzszórást

2021. december 31. 10:30

Élete utolsó időszakában komoly anyagi gondokkal küzdött Damu Roland, aki tetemes adósságot halmozott fel, ráadásul több kollégájának, barátjának is tartozott. 

Damu Roland a halála után sokmilliós tartozást hagyott hátra, nehéz helyzetbe hozva ezzel ötéves kislányát, Maját és a kislány édesanyját, Edinát, aki papíron még a felesége volt a színész halálakor - írja a Blikk.

A színész albérletben élt, nem rendelkezett értékes ingóságokkal, és noha a hagyatéki tárgyalásra még nem került sor, szinte biztos, hogy csak adósságot hagyott maga után. Felesége, Edina joggal aggódhat amiatt, hogy a tetemes adósság az ő, illetve kislánya vállára nehezedik majd. A lap egy jogász segítségét, kérte, aki segít eligazodni ebben a helyzetben. Mint írják, kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ugyanis az örökös csak a hagyaték reá eső értékéig felel az örökhagyó tartozásáért.

A lap ráadásul úgy tudja, Damu Roland még Edinával töltött időszaka alatt telefonra és egyéb műszaki cikkre is áruhiteleket vett fel az asszony nevére. Ezt mivel Edina aláírta a papírokat, köteles kifizetni.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18