17 °C Budapest
Szomorú számok: ennyi magyar fagyott halálra tavaly október óta

Szomorú számok: ennyi magyar fagyott halálra tavaly október óta

2021. február 5. 13:32

Október óta 89 ember fagyott halálra Magyarországon. Kiderült, a legtöbben többsége fűtetlen helyiségekben hűltek ki végzetesen. Sokan túlélték ugyan a kihűlést, de amputálni kellett elfagyott végtagjaikat.

89-en fagytak meg tavaly október óta, az áldozatok többsége fűtetlen helyiségekben hűlt ki végzetesen, illetve kórházba kerülése közben hunyt el, mert már nem tudtak rajta segíteni - közölte a Magyar Szociális Fórum.

Megjegyzik, hogy sokan életben maradtak ugyan, de amputálni kellett elfagyott végtagjaikat.

Vidéken haltak meg a legtöbben, a kis településeken nőtt, a fővárosban némiképp csökkent ez az arány. Az MSZF hangsúlyozza: ugyan kevesebben fagytak meg az egy évvel ezelőtti télhez, ám a jelenség még mindig tömeges. A szervezet arra kérte az embereket, hogy a tél hátralévő részében mindenki fokozottan figyeljen oda magányosan élő, idős, elesett embertársaira.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30