Trükkös tolvajokra csapott le a rendőrség: egy idős nőtől 8 ezer eurót vittek el

Trükkös tolvajokra csapott le a rendőrség: egy idős nőtől 8 ezer eurót vittek el

2020. december 24. 12:05

A terézvárosi nyomozók befejezték annak az öt férfinek az ügyét, akik közel hat millió forint értékben loptak el pénzt, ékszereket és drágaköveket.

Csőtörés, vízszivárgás és csapok ellenőrzése; ezekre az ürügyekre hivatkozva jutottak be a csalók három idős nő lakásába, ahonnan összesen közel hat millió forint értékben loptak el ékszereket, pénzt és drágaköveket. A trükkös lopásokban az öt férfi közül mindig más vett részt, akik az idős asszonyokat meggyőzték arról, hogy vízszerelők és különböző munkálatokat vagy ellenőrzéseket kell elvégezniük. Bejutva a lakásokba egyikőjük elterelte a sértett figyelmét, míg a másik pénz és értékek után kutatott - írja a Police.hu.

Egyik alkalommal hárman csöngettek be egy VI. kerületi lakásba, ahol a kulcsra zárt szekrényt felfeszítették, majd onnan nyolcezer eurót, tizennégy aranygyűrűt, nyolc arany karkötőt, több arany nyakláncot -és medált, igazgyöngyöket, továbbá gyémánt fülbevalókat is elloptak.

Az öt feltételezett elkövetőt - a 43 éves G. Istvánt, a 46 éves G. Csabát, a 26 éves G. Krisztiánt, a 33 éves G. Ferencet és a 40 éves J. Istvánt - a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság azonosította, ellenük lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, az iratokat átadták az ügyészségnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szolgáltatók munkatársai jól beazonosíthatók, céges logóval ellátott munkaruhát viselnek, valamint a gépjárműveken is jól látható az adott szolgáltató logója és neve. A munkatársak rendelkeznek céges igazolvánnyal, készpénzt pedig nem kérnek, és nem adnak vissza a helyszínen.

Az ilyen bűncselekményeket éberséggel előzheti meg. Amennyiben arra gyanakszik, hogy csalók próbálnak bejutni otthonába, hívja azonnal a rendőrséget a 112-es telefonszámon!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?