17 °C Budapest
Így tapsol el 100 ezreket a magyar elit gyerekzsúrra

Így tapsol el 100 ezreket a magyar elit gyerekzsúrra

2019. április 21. 13:00

Kevés szülő ússza meg, hogy legalább egyszer zsúrt szervezzen a gyereke születésnapján. Akinek ehhez túl kicsi a lakása, vagy nem akar a buli után még napokig takarítani, az ma már rengeteg helyre kiszervezheti az eseményt. Összeszedtünk néóéhány olcsó, és pár igazi luxusnak számító lehetőséget.

Akinek óvodás vagy kisiskolás gyermeke van, az nagy valószínűséggel legalább egyszer szervez neki születésnapi zsúrt, de olyan közösségről is tudni, ahol ez már szinte elvárás, és megszólják azt, aki nem bérli ki minden évben a közeli játszóház különtermét szombat délutánra.

Aki ma Budapesten az otthonán kívül tartana gyerekzsúrt, annak mélyen a pénztárcájába kell nyúlni. Mind közül az egyik legkedvezőbb árú helyszínen a VI. kerületi játszóházban, összesen 10 gyerekkel számolva is komoly összeg jön ki: a terembérlés 4000 ezer forint, a gyerekek belépője fejenként 2190 forint, a kísérőjegy 990 forint, emellett a menü (pizzát, üdítőt és rágcsálnivaló, torta) 1000 forint. Összesen tehát egy közepesen szolid, 3 órás buliért tíz őrjöngő kisgyereknek és a hozzájuk tartozó 10 unatkozó kísérőnek 45 800 forintot fizetünk a végén.

Persze nem csak játszóházakat bérelhetsz ki, számtalan lehetőség van, még a könyvtárak is meglátták a születésnapokban a lehetőséget. A Terézvárosi Gyermekkönyvtárat szombatonként, a nyitvatartási időn kívül lehet kibérelni ezekre a jeles alkalmakra. Ellátást nem tudnak biztosítani, tehát mindent vinni kell, az evőeszközökön, tányérokon és a poharakon kívül. Felső létszámkorlát nincs, és minden megkezdett óráért 6 ezer forintot kell fizetni az inspiráló környezetért cserébe. Az előkészületekkel és a pakolással együtt 4 óránál kevesebbel nem érdemes számolni, tehát legkevesebb 24 ezer forintot fogunk otthagyni, plusz az ellátmány ára.

Az állatkert játszóparkja, a Holnemvolt Vár is egy lehetséges helyszín, a Mesés Palota csomag "a palota bemutatása animátor segítségével kb. 2 óra játékidővel, ünneplés egy kis teremben, az alkalomhoz illő dekorálással és finom születésnapi tortával" 30 ezer, az állatos Holnemvolt Vár csomag 60 ezer forintba kerül, igaz ez utóbbi már állatsimogatást, etetést is tartalmaz. Emellett szükséges a Holnemvolt Vári belépőjegy megváltása is, ami 1600 forint/fő, és ha még ennének, innának is a gyerekek, az plusz 2000 forintba kerül fejenként. Tehát valójában 66 ezer, illetve 96 ezerrel forinttal számoljunk, ha ugyancsak 10 gyereket hívnánk meg. És ez még nem a végső ár, hiszen az arcfestésért, kézműves foglalkozásért még pluszban kell fizetni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem csak rohangálni és állatokat simogatni lehet a jeles napon, a nagyobbak már komolyabb elfoglaltságot igényelnek: például egy sütős-főzős partit egy főzőiskolában. Egy XVI. kerületi cukrászdában 2,5 óráig süthetnek a gyerekek kedvükre, majd el is fogyaszthatják, amit készítettek. 10 gyereknek 65 ezer forintba kerül, de cserébe torta, gyerekenként egy liter üdítő és 1 kis csomag sütemény is jár.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?