30 °C Budapest
Fotón a csongrádi szélhámos: aljas módszerrel fosztotta ki a helyieket

Fotón a csongrádi szélhámos: aljas módszerrel fosztotta ki a helyieket

2018. június 8. 16:06

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri: Vásárhelyen egy férfi 140 ezer forint előleget kért, hogy egy ház előtti részt leaszfaltozza. Csakhogy a munkát nem végezte el, a pénzt viszont eltette.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri: Vásárhelyen egy férfi 140 ezer forint előleget kért, hogy egy ház előtti részt leaszfaltozza. Csakhogy a munkát nem végezte el, a pénzt viszont eltette.

Fotó: Police.hu

A képen látható férfi 2018. május 11-én 15 és 17 óra között megegyezett a sértettel, hogy Vásárhelyen, a Könyves utcai háza előtti részt leaszfaltozza - írja honlapján a rendőrség.

A munkáért cserébe a gyanúsított 140 000 forint előleget kért, amit megkapott, de a munkát nem végezte el. A csalás áldozata a feltételezett elkövetőről a helyszínen fotót készített. A férfi 45-50 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, haja fekete, testalkata átlagos. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon (6800 Hódmezővásárhely, Lázár u. 6-8.).

A névtelenség megőrzése mellett telefonon bejelentés tehető a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-62-562-400-as hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Így szúrhatod ki a csalókat

Manapság nem könnyű megfelelő szakembereket találni, ha valaki épp felújítaná a lakást vagy épp építkezik, annak főhet a feje.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kapacitásszűkösség van a piacon és ilyenkor megjelennek a kóklerek is. De egy magára valamit is adó építészeti vállalkozó nem szokott nagy összegű előleget kérni, persze az első műszaki szakasz munkáit meg kell, hogy tudja finanszírozni, de az már árulkodó jel, ha valaki nagyon sok pénzt kér

- mondta lapunknak korábban Koji László, Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke, aki azt is elmondta, mielőtt megbíznánk valakit az elvégzendő feladatokkal, érdemes rákérdezni a kamarai regisztrációs számra és leellenőrizni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál.  

Az árulkodó jel szintén, ha egy cégnek nincs kamarai regisztrációs száma, ugyanis a kivitelező építőipari cégeknek regisztrálniuk kell magukat a kamaránál

 - mondta.

Címlapkép: Police.hu

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?