13 °C Budapest
Fotón a csongrádi szélhámos: aljas módszerrel fosztotta ki a helyieket

Fotón a csongrádi szélhámos: aljas módszerrel fosztotta ki a helyieket

2018. június 8. 16:06

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri: Vásárhelyen egy férfi 140 ezer forint előleget kért, hogy egy ház előtti részt leaszfaltozza. Csakhogy a munkát nem végezte el, a pénzt viszont eltette.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri: Vásárhelyen egy férfi 140 ezer forint előleget kért, hogy egy ház előtti részt leaszfaltozza. Csakhogy a munkát nem végezte el, a pénzt viszont eltette.

Fotó: Police.hu

A képen látható férfi 2018. május 11-én 15 és 17 óra között megegyezett a sértettel, hogy Vásárhelyen, a Könyves utcai háza előtti részt leaszfaltozza - írja honlapján a rendőrség.

A munkáért cserébe a gyanúsított 140 000 forint előleget kért, amit megkapott, de a munkát nem végezte el. A csalás áldozata a feltételezett elkövetőről a helyszínen fotót készített. A férfi 45-50 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, haja fekete, testalkata átlagos. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon (6800 Hódmezővásárhely, Lázár u. 6-8.).

A névtelenség megőrzése mellett telefonon bejelentés tehető a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-62-562-400-as hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Így szúrhatod ki a csalókat

Manapság nem könnyű megfelelő szakembereket találni, ha valaki épp felújítaná a lakást vagy épp építkezik, annak főhet a feje.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kapacitásszűkösség van a piacon és ilyenkor megjelennek a kóklerek is. De egy magára valamit is adó építészeti vállalkozó nem szokott nagy összegű előleget kérni, persze az első műszaki szakasz munkáit meg kell, hogy tudja finanszírozni, de az már árulkodó jel, ha valaki nagyon sok pénzt kér

- mondta lapunknak korábban Koji László, Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke, aki azt is elmondta, mielőtt megbíznánk valakit az elvégzendő feladatokkal, érdemes rákérdezni a kamarai regisztrációs számra és leellenőrizni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál.  

Az árulkodó jel szintén, ha egy cégnek nincs kamarai regisztrációs száma, ugyanis a kivitelező építőipari cégeknek regisztrálniuk kell magukat a kamaránál

 - mondta.

Címlapkép: Police.hu

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?