19 °C Budapest
Indul a távhő a Belvárosban: mutatjuk, mi kell hozzá

Indul a távhő a Belvárosban: mutatjuk, mi kell hozzá

MTI
2018. február 23. 08:30

A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) az idén jelentős fejlesztésekre készül, hogy a hálózatához csatlakoztathassa Budapest néhány, eddig nem távfűtött kerületét, valamint előkészíti két biomassza-tüzelésű fűtőmű létesítését is - írta pénteki számában a Világgazdaság.

A Főtáv fejlesztéseinek idei beruházási igénye meghaladja a 10 milliárd forintot. A cikk szerint a Főtáv az V. kerületben 2018-ban megkezdené a távhőszolgáltatást, ehhez az idén egy 0,6 méter átmérőjű vezetékpárt kell átvezetni a budairól a pesti oldalara az Erzsébet hídon át. A beruházás a Kéménymentes belváros elnevezésű projekt részeként valósul meg. 

A Városligetben épülő intézmények hőellátása érdekében a távhőszolgáltató az idén a XIII. kerületben készül vezetékfejlesztésre, továbbá ráköti a hálózatára a Magyar Állami Operaház X. kerületi próbacentrumát is.

Tavaly több évnyi csökkenés után ismét nőtt a Főtáv által eladott hő mennyisége, mert nőtt az ügyfelek száma, az újonnan bekapcsolt fogyasztók között lakóparkok, irodaházak, állami és önkormányzati épületek is vannak.

Az előzetes adatok szerint a Főtáv árbevétele 2017-ben 44,4 milliárd forintra nőtt az előző évi 43,2 milliárdról, üzemi eredménye 1,7 milliárd forintról 1,5 milliárdra csökkent - olvasható a Világgazdaságban.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?