1 °C Budapest

Ez jön, miután kiürül a családi kassza: minden negyedik család érintett

2017. szeptember 7. 14:00

Gazdaságilag és emocionálisan is túlterhelik magukat a szülők - derül ki egy friss kutatásból. Sokan mondanak le nyaralásról, lakásfelújításról azért, hogy gyerekeiket megfelelő körülmények között tudják beiskoláztatni.

Szeptemberben megkezdődött az iskola szezon, ám a már jól ismert gazdasági nyomás mellett egyre több szülőnek kell szembesülnie emocionális elgyötörtséggel is - derül ki egy friss, brit kutatásból. A megkérdezettek kétharmada szorong és 23 százalékuk állandó kimerültségre panaszkodik. Sokan harcot vívnak saját gyerekeikkel, hogy rávegyék őket a délutáni vagy hétvégi tanulásra. Ez pedig

könnyen kimerítheti a szülők kapacitását, ami hamar odáig fajulhat, hogy a családban elszaporodnak a veszekedések.

Az érzelmi kimerültség persze szorosan összefügg az anyagi helyzettel. A szülőknek ugyanis rengeteg téren helyt kell állniuk azért, hogy a legjobb lehetőséget biztosíthassák gyermekeik számára. Vannak, akik magánoktatókat fogadnak azért, hogy növelni tudják gyerekeik esélyeit a kiszemelt középiskolába vagy egyetemre való bejutás kapcsán.

Sokan költenek plusz pénzt különórák és sporttevékenységek finanszírozására, és sokan vannak azok is, akik kisebb lakást vagy házat bérelnek a költségek csökkentése érdekében, valamint seregnyien mondanak le a jól megérdemelt pihenésről és vetik el teljesen egészében a nyaralás gondolatát. Szomorú adat, de kilencből egy szülőpáros anyagi okokra hivatkozva teljesen búcsút int a további gyermekvállalás lehetőségétől is. 

Látható, hogy a felmerülő költségek rendkívül jelentősek, így azok könnyedén szétfeszíthetik a családi kassza kereteit. Ezért négy szülőpárosból egy hitelkártyával finanszírozza többlet kiadásait, mások teljes megtakarításaikat fordítják erre a célra és vannak olyanok is, akik családtagjaiktól kérnek segítséget a nehéz időkben - áll a brit felmérésben. 

A helyzet itthon sem könnyű, korábban beszámoltunk arról, hogy mennyire magas költségekkel jár a gyerekek beiskoláztatása és különórára járatása. A felmerülő költségek persze nem jelentik automatikusan, hogy azokat hitelből kell finanszírozni, de az MNB legfrissebb adatai szerint az iskolakezdés előtt igencsak megnő Magyarországon a személyi kölcsönök felvételének száma.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Nagyon fontos ilyenkor, hogy a lehető legkedvezőbb hitelkonstrukciót válasszuk, hiszen akár tízezreket is spórolhatunk a teljes futamidő alatt. A Pénzcentrum Kalkulátorával könnyen kiszámolhatod, hogy melyik számodra a legkedvezőbb ajánlat. A személyi kölcsönök mellett, a kutatással összhangban megnéztük mik azok a hitelkártya lehetőségek, amik szintén segítségedre lehetnek. 

Ha például 200 ezer forint személyi kölcsönt szeretnénk felvenni 3 éves futamidőre, kezdeti költség nélkül akkor választhatjuk az OTP Bank, Akciós OTP Személyi kölcsön néven futó hitelét, havi 7431 forintos törlesztéssel (THM: 21,90%), vagy a Budapest Bank,Budapest Bank Expressz Hitelét 7697 forintos havi törlesztéssel (THM: 24,83%). Szóba jöhet még a Cofidis, Cofidis Megújuló Hitele havi 6553 forintért (THM: 24,21%), azonban itt a kamatozás nem fix. 

A hitelkártyák közül is többféle lehetőség közül választhatsz. Az OTP Bank MasterCard Bonus Hitelkártyájának első éves díja 0 forint, és 10 000 forintos belépési bónusz jár hozzá (THM: 38,30%). A Cetelem Klubkártya első éves díja 2990 forint és 1 százalék visszatérítést ajánl a vásárlásokból (THM: 38,01%). Választhatod még az Erste Bank Max Hitelkártyáját, aminek első éves díja 5490 forint és 5000 forintos Erste Forint összegű csatlakozási bónuszt ajánl (THM: 39,40%), vagy dönthetsz a CIB Café Hitelkártyája mellett, aminek első éves díja 0 forint (THM: 37,15%).


NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem