16 °C Budapest

Megtaláltuk! Ezt a villát árulja Friderikusz Sándor - exkluzív fotók

2017. március 30. 12:31

Friss bulvárértesülések szerint 2,5 milliárd forintért árulja fényűző luxusvilláját Friderikusz Sándor. A Pénzcentrum megtalálta az ingatlan hirdetését. Mutatjuk az exkluzív képeket.


KATT! Kalkulálj a Pénzcentrummal: 30 bank termékei egy helyen!

Árulja svábhegyi luxusvilláját Friderikusz Sándor - számolt be róla a Ripost; a Pénzcentrum pedig - némi keresgélés után - az ingatlan hivatalos hirdetését is megtalálta. Az egyik, luxusingatlanokra specializálódott portálon 2,5 milliárd forintért kínálják, míg egy másik közvetítő adatbázisában 7,9 millió euró a kínálati ár.

Az Engel & Völkers és a Duna House Prime kínálatában is megtalálható ingatlanhirdetés szövege szerint, csak "kivételesen keveseknek adatik meg olyan álomotthon, ahol a fantáziának és a szépségnek szinte semmi sem szab határt. Az alkotók tökéletes harmóniát teremtettek, megidézve az itáliai paloták pompáját, s a villa minden szegletében kompromisszumok nélkül válthatták valóra álmaikat."

Stílusában a villa tökéletes egységet mutat, amit neves, jórészt itáliai művészekből álló alkotógárda hozott létre. Az évekig készült freskók, a falakhoz helyiségenként hangolt, ravennai műhelyből származó mozaikok, egyedileg tervezett szőnyegek, fa-, fém és üvegmunkák, mind a legfinomabb képző és iparművészeti remekművek olyan tökéletes összhangban, akár egy olasz zenemű hangjai. A műalkotások természetesen XXI. századi technikát rejtenek a konyhától a fürdőkön át a könyvtárszobáig, de mindig alárendelt szerepet betöltve, a művészi értékeket kihangsúlyozva

- írják az ajánlóban, amiből az is kiderül, hogy az 1050 négyzetméteres, 3 szintesvillát káprázatos park öleli körül, mely teljes szimbiózisban él a környező védett erdőkkel, így valamennyi teraszról, a műalkotással felérő medencéből, sőt a teniszpályáról is a budai hegyek évszakonként új arcát mutató, ámulatba ejtő panorámáját élvezhetjük. További érdekesség - bár ez nem szerepel a hirdetésben -, hogy a most eladósorba került svábhegyi villa korábbi tulajdonosa a meggyilkolt vállalkozó, Fenyő János volt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

KATT! Ilyen luxuslakásokat vesznek a magyar milliárdosok Budapesten

Pár évvel korábban egyébként kiderült, a tulajdoni lap szerint több lakásra osztott villa tulajdonosa nem is Friderikusz volt, hanem egy Kft. A cégnek ugyan van magyar ügyvezetője, de a tulajdonosa egy luxemburgi vállalat. Egyébként ugyanez a cég vásárolta meg korábban Friderikusz vállalkozásától a Vörösmarty téren lévő lakását is - tette hozzáa Bors.

Címlapkép forrása MTI/Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04