15 °C Budapest
Fizetős lesz a Díjnet: mennyit gombolnak le rólunk?

Fizetős lesz a Díjnet: mennyit gombolnak le rólunk?

2016. november 17. 15:01

Fontos levelet küldött a Díjnet az ügyfeleinek, amiben az ÁSZF változásra hívja fel a figyelmet. Azt viszont nem mindenki vehette észre, hogy ezzel megszűnik az eddigi ingyenesség, a régi számlák tárolásáért ugyanis hamarosan díjat számolhat fel a szolgáltató.

A Díjnet október végén küldött ki egy e-mailt az alkalmazást használóknak arról, hogy megváltoznak az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF), amit a következő belépésnél fogadhatnak el. Ez elsőre nem feltétlenül keltheti fel a figyelmünket, hiszen a digitális tartalmat szolgáltató cégek gyakran változtatják a feltételeket a jogi környezet változása miatt. Aki viszont nem olvasta el a most frissült ÁSZF-et, az lemaradt róla, hogy

a díjnet egyes szolgáltatásai fizetőssé váltak.

Te jó ég, már ezért is fizetni kell?

Ha a honlapon tájékozódunk, akkor azt láthatjuk, hogy a régi számlák megőrzése ezentúl nem lesz ingyenes, a 18 hónapnál régebbi kivonatok tárolása pénzbe fog kerülni. Ha megnyitjuk az ÁSZF-et, akkor a dokumentum legvégén a mellékletben találjuk a számokat,

ez mostantól 991 forintba fog kerülni évente.

Nem ez az egyetlen, amiért felszámolhatnak díjat, a megőrzésre ugyanis külön, online szerződést kell kötnünk, amit alapvetően csak minden év október 1-e és január 15-e között tehetünk meg, ha ezen kívül szeretnénk ilyen szerződést kötni, akkor borsos, 11 430 forintos díjat számolnak fel nekünk ezért, persze, ha odafigyelünk a szerződéskötési határidőre, akkor ezt megúszhatjuk.

Megéri a szolgáltatás?

A számlák megőrzésre alapvetően fontos, hiszen ha a szolgáltatóval később vitás ügyünk lesz, akkor ezzel tudjuk tisztázni a helyzetet, vagyis mindenképp érdemes megőrizni azokat. Az évek során kifizetett díj viszont igen borsos lehet, ha például a jelenleg Díjneten kezelt számláink havi összege 6 ezer forint. Ilyenkor az éves befizetés 72 ezer forint, aminek több, mint 1 százalékát (1,38%) is kifizethetjük a tárolásért. Ha ezt a díjat sokalljuk, akkor persze lehetőségünk van visszatérni a papír alapú számlákhoz, amely tárolása ugyan helyet foglal otthon, azonban nem kerül pénzbe, legfeljebb egy dosszié árába.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Persze ha mindent ezen keresztül fizetünk, havonta 5-6 számlát adunk fel több tízezer forintos értékben, akkor már lehet, hogy kényelmesebb a szolgáltatást választani.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?