Fizetős lesz a Díjnet: mennyit gombolnak le rólunk?

2016. november 17. 15:01

Fontos levelet küldött a Díjnet az ügyfeleinek, amiben az ÁSZF változásra hívja fel a figyelmet. Azt viszont nem mindenki vehette észre, hogy ezzel megszűnik az eddigi ingyenesség, a régi számlák tárolásáért ugyanis hamarosan díjat számolhat fel a szolgáltató.

A Díjnet október végén küldött ki egy e-mailt az alkalmazást használóknak arról, hogy megváltoznak az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF), amit a következő belépésnél fogadhatnak el. Ez elsőre nem feltétlenül keltheti fel a figyelmünket, hiszen a digitális tartalmat szolgáltató cégek gyakran változtatják a feltételeket a jogi környezet változása miatt. Aki viszont nem olvasta el a most frissült ÁSZF-et, az lemaradt róla, hogy

a díjnet egyes szolgáltatásai fizetőssé váltak.

Te jó ég, már ezért is fizetni kell?

Ha a honlapon tájékozódunk, akkor azt láthatjuk, hogy a régi számlák megőrzése ezentúl nem lesz ingyenes, a 18 hónapnál régebbi kivonatok tárolása pénzbe fog kerülni. Ha megnyitjuk az ÁSZF-et, akkor a dokumentum legvégén a mellékletben találjuk a számokat,

ez mostantól 991 forintba fog kerülni évente.

Nem ez az egyetlen, amiért felszámolhatnak díjat, a megőrzésre ugyanis külön, online szerződést kell kötnünk, amit alapvetően csak minden év október 1-e és január 15-e között tehetünk meg, ha ezen kívül szeretnénk ilyen szerződést kötni, akkor borsos, 11 430 forintos díjat számolnak fel nekünk ezért, persze, ha odafigyelünk a szerződéskötési határidőre, akkor ezt megúszhatjuk.

Megéri a szolgáltatás?

A számlák megőrzésre alapvetően fontos, hiszen ha a szolgáltatóval később vitás ügyünk lesz, akkor ezzel tudjuk tisztázni a helyzetet, vagyis mindenképp érdemes megőrizni azokat. Az évek során kifizetett díj viszont igen borsos lehet, ha például a jelenleg Díjneten kezelt számláink havi összege 6 ezer forint. Ilyenkor az éves befizetés 72 ezer forint, aminek több, mint 1 százalékát (1,38%) is kifizethetjük a tárolásért. Ha ezt a díjat sokalljuk, akkor persze lehetőségünk van visszatérni a papír alapú számlákhoz, amely tárolása ugyan helyet foglal otthon, azonban nem kerül pénzbe, legfeljebb egy dosszié árába.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Persze ha mindent ezen keresztül fizetünk, havonta 5-6 számlát adunk fel több tízezer forintos értékben, akkor már lehet, hogy kényelmesebb a szolgáltatást választani.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm