25 °C Budapest
Már nem sokáig kell szenvednie az allergiásoknak

Már nem sokáig kell szenvednie az allergiásoknak

MTI
2016. szeptember 23. 17:02

A parlagfű pollenjére allergiások még kénytelenek elszenvedni az ezzel járó kellemetlenségeket, de a tünetek általában már jóval enyhébbek az egy-két héttel ezelőttinél - közölte az Országos Közegészségügyi Központ. Az erre érzékenyeknek sok esetben még szükséges bevenniük a gyógyszert.


A közleményben a parlagfű pollenkoncentrációjának mért értékeit, illetve az aktuális előrejelzés szerinti időjárást is figyelembe véve azt írták, az allergiások a következő napokban számíthatnak még kellemetlen tünetekre. Bár a parlagfű már nem termel pollent, az egészségre gyakorolt hatásáról mindaddig beszélhetünk, amíg egy huzamosabb ideig elhúzódó őszi esőzés ki nem mossa a levegőből a nyár során kiszóródott polleneket.

Kiemelték, a parlagfűszezon még tart, de már a végéhez közeledik. Az előrejelzés szerint a következő időszakban csapadékmentes, hűvösebbé váló, enyhén szeles időjárás valószínű, így a pollenkoncentráció további országos csökkenése várható.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02