16 °C Budapest
Féláron vehetsz új hűtőszekrényt, a felét az állam fizeti

Féláron vehetsz új hűtőszekrényt, a felét az állam fizeti

2016. május 31. 11:32

Ma újabb pályázatot jelentett be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: a hűtőszekrény és a fagyasztó cseréjére lesz most lehetőség az Otthon Melege Program keretében. A pályázatnak 500 millió forintos a kerete.

Az Otthon Melege Programokat nem zárták le, csupán szüneteltették, így most ismét van lehetőség arra, hogy állami támogatással korszerűsítsd az otthonodat. Szabó Zsolt államtitkár ma jelentette be, hogy július 4-én reggel 8 órakor nyílik meg a pályázat, ami a hűtőszekrények és fagyasztók cseréjére ad majd lehetőséget.

A támogatás 50 százalékos, és legfeljebb 45 ezer forintot ad az állam, tehát ami efölött van, azt neked kell hozzátenni önerőből. A pályázatra érdemes már most készülni, erről részletes információk vélhetőleg már ma olvashatók lesznek a minisztérium honlapján. Az igénylés ügyfélkapun keresztül történik majd.

Ami változás a korábbi programokhoz képest, hogy most először a nagycsaládosoknak, és a nyugdíjasoknak lesz lehetősége pályázni.

Ezt követően pedig régiónként nyílnak meg a lehetőségek mindenki számára.

Egy gyors számítás: ha minden igénylő megkapja a maximálisan elnyerhető összeget, 45 ezer forintot, akkor az 500 milliós keretből több mint 11 ezer család cserélheti le a hűtőjét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?