14 °C Budapest
Ezeket az e-mail címeket lopták el: a te adataid is veszélyben lehetnek

Ezeket az e-mail címeket lopták el: a te adataid is veszélyben lehetnek

2016. április 4. 13:35

15 ezer magyar e-mail fiók adatait szerezték meg a bűnözők, mutatjuk, melyik felhsználók vannak veszélyben. A biztonsági szakemberek szerint ilyenkor érdemes mielőbb lecserélni a jelszavunkat.

Nagyjából 15 ezer magyar e-mail fiók adatait lopták el a közelmúltban. Azóta kiderült: a veszélyeztetett fiókok korábban a Budapest Sportirodával voltak kapcsoaltban. Most kiderült, melyik felhasználók vannak beszélyben: egy listán meg is nézhetjük, hogy az adatainkat lenyúlták, vagy sem - írja a Blikk.

Az ügyben a feljelentést megtették, az érintett felhasználóknak viszont érdemes minél előbb lecserélni a jelszavukat, persze nem mindegy, hogy milyen az új bejelentkező kód, érdemes elkerülni a leggyakoribb hibákat.

Milyen a jó jelszó?

A jó jelszavakat az alábbi feltételeknek felelnek meg:

  • Csak egy fiókhoz használjuk
  • Legalább 8 karakter
  • Vannak benne számok, kis- és nagybetűk
  • Nem kitalálható a személyes adataink alapján
  • Nem családtag, kutya stb. nevét használjuk

Milyenek a rossz jelszavak?

A leggyakoribb jelszó még mindig az "12345". Mivel ez a leggyakrabban előforduló jelszó, így a személyes adatainkra pályázók jó eséllyel ezzel kezdik a próbálkozást. A gyermekeink, kedvenc focicsapatunk vagy kutyánk nevei is elég könnyen kideríthetőek a közösségi oldalakra feltöltött tartalmakból, így ezeket sem érdemes választani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Azt talán nem is érdemes megjegyezni, hogy születési dátumokat, telefonszámokat ne használjunk, hiszen ezek is a könnyen visszafejthető jelszavak közé tartoznak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?