24 °C Budapest
Itt vannak az állami luxuslakások: egész olcsón adják őket

Itt vannak az állami luxuslakások: egész olcsón adják őket

2015. december 4. 14:07

Újabb állami ingatlanok kerültek kalapács alá: most akár 7(!) ezer forintért vásárolhatsz belterületi telket Hercegkúton, de akad félkész budapesti luxuslakás is a kínálatban. Licitálni ráadásul már otthonról is lehet, ősszel indította el ugyanis az e-licit rendszert az MNV.

Ősszel indította el - a NAV-nál már évek óta működő szolgáltatásához hasonló - online licit rendszerét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV). A rendszer hozzávetőlegesen 250 ingatlanárveréssel indult, de Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára már akkor úgy fogalmazott, hogy 12-13 milliárd forintnyi állami vagyon kerülhet fel ide.

Jelenleg 31 élő licit fut a rendszerben, köztük olyan kuriózumokkal, mint például két Vörösmarty téri félkész (az adatlap szerint mindkét ingatlan 70 százalékos készültségű) luxuslakás, melyek kikiáltási ára 50 millió forint körülről indult (a 800 ezer forint körüli négyzetméterár információink szerint meglepően piacközeli); de 7(!) ezer forintos kikiáltási árról induló, 126 négyzetméteres belterületi telek, illetve balatoni külterületi ingatlan is található a kínálatban.

A legfrissebb 31 árverés december 2-án indult, amelyekre december 4-ig várják a liciteket.

A licitáláshoz ügyfélkapus regisztrációra van szükség. A belépés után külön csoportban láthatjuk a meghirdetett, de még nem licitálható, az éppen most licit alatt lévő, valamint a lejárt eszközöket. A licitáláshoz kizárólag az adóazonosítónkat kell megadnunk, a nyertes pedig nem a nevével, hanem az adóazonosítójával jelenik meg a felületen.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?