26 °C Budapest
Megduplázzák a mosógépcsere-program kereteit

Megduplázzák a mosógépcsere-program kereteit

Pénzcentrum
2015. július 16. 09:28

Duplájára növeli a Nemzetgazdasági Minisztérium a mosógépcsere-program keretét. A helyenként háromszoros túljelentkezés miatt döntöttek a keret növelése mellett - írja a Napi Gazdaság.

Az Otthon melege program mosógépcsere-alprogramja keretében eddig 500 millió forint összértékű támogatásra lehetett pályázni, amelyet a minisztérium ugyanekkora összeggel tervez kiegészíteni

 - mondta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkár. Ősztől egyébként folytatódik a panel- és társasház-felújítási program, valamint családi házak felújítását is támogatja a szaktárca. Az önkormányzatoknak napelemparkra jut majd forrás.

Volt olyan régió, ahol a programra háromszoros túljelentkezést tapasztalt a minisztérium, ezért úgy döntöttek, hogy folytatják a programot és újabb 500 millió forintos keretet biztosítanak a régi mosógépek lecserélésére.

 A mosógépcsere évente 12 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak. A megítélt támogatás összege 25-45 ezer forint lehet a készülék energiaosztályától függően.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?