Kígyózó sorok a Telenornál: mit akar ez a sok ügyfél?

2015. június 29. 14:00

Árat emelt a Telenor, de ha az ügyfél jelzi, hogy nem kér belőle, nem találkozik drágább tarifákkal. A napokban el kell intézni, hogy ne emeljék az árakat, ezért hatalmas sorok kígyóznak az ügyfélszolgálatokon.

A Telenor június elején bejelentette, hogy árat emel kétoldalú szerződésmódosítással, de az ügyfelek felbonthatják a szerződésüket, ha nem akarnak magasabb havidíjat fizetni. Rögtön botrány lett belőle, és végül a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság (NMHH) közbelépett. Ennek az lett az eredménye, hogy múlt pénteken közölték: eltekintenek az áremeléstől. Ehhez azonban az ügyfeleknek június 30-ig jelezniük, hogy nem kérnek a kétoldalú szerződésmódosítással bevezetni kívánt magasabb havidíjakból.

Az értesítés rövid határidővel és elég rossz időpontban ment ki, a pénteki munkaidő vége felé, aminek az lett az eredménye, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton hétfőn megnőtt a várakozási idő (és valószínűleg kedden is tömeg lesz). Az Index több olvasója is jelezte a lapnak, hogy fél órán át kellett várakozni, és akkor sem vette fel senki.
Az üzletek is túlzsúfoltak, annyian próbálják megakadályozni az áremelést.

Amellett, hogy az ügyintézés 10 ügyfél/óra sebességgel halad, leállt a sorszámkiadó, ezért az üzletvezető postitra írt sorszámot és azt osztogatják. Van egy kis lincshangulat természetesen, előkerült panaszkönyv, stb. Izgalmas, na.

- írja például egyik olvasójuk. Helyszíni beszámolók szerint néhány üzletben azzal próbálják gyorsítani a folyamatot, hogy felírják papírra az ügyfél telefonszámát, és azt ígérték, hogy ezzel elfogadottnak tekintik a nyilatkozatot, és vissza is hívják az ügyfelet.

Telefonon is el lehet intézni a dolgot:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha a 1220-at hívja az ügyfél, akkor az alábbit javasoljuk: 6-os, majd 2-es gomb: "Visszahívás kérése a kétoldalú szerződésmódosítással kapcsolatban.

Ez persze csak akkor működik, ha a 1220 éppen elérhető. Az indexes kolléga többször próbálta feltárcsázni a számot, és először el sem jutott az automata ügyfélszolgálat menüjébe ("a hívott szám átmenetileg nem elérhető"), utána két alkalommal foglaltat jelzett a telefon.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?