31 °C Budapest

Kígyózó sorok a Telenornál: mit akar ez a sok ügyfél?

2015. június 29. 14:00

Árat emelt a Telenor, de ha az ügyfél jelzi, hogy nem kér belőle, nem találkozik drágább tarifákkal. A napokban el kell intézni, hogy ne emeljék az árakat, ezért hatalmas sorok kígyóznak az ügyfélszolgálatokon.

A Telenor június elején bejelentette, hogy árat emel kétoldalú szerződésmódosítással, de az ügyfelek felbonthatják a szerződésüket, ha nem akarnak magasabb havidíjat fizetni. Rögtön botrány lett belőle, és végül a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság (NMHH) közbelépett. Ennek az lett az eredménye, hogy múlt pénteken közölték: eltekintenek az áremeléstől. Ehhez azonban az ügyfeleknek június 30-ig jelezniük, hogy nem kérnek a kétoldalú szerződésmódosítással bevezetni kívánt magasabb havidíjakból.

Az értesítés rövid határidővel és elég rossz időpontban ment ki, a pénteki munkaidő vége felé, aminek az lett az eredménye, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton hétfőn megnőtt a várakozási idő (és valószínűleg kedden is tömeg lesz). Az Index több olvasója is jelezte a lapnak, hogy fél órán át kellett várakozni, és akkor sem vette fel senki.
Az üzletek is túlzsúfoltak, annyian próbálják megakadályozni az áremelést.

Amellett, hogy az ügyintézés 10 ügyfél/óra sebességgel halad, leállt a sorszámkiadó, ezért az üzletvezető postitra írt sorszámot és azt osztogatják. Van egy kis lincshangulat természetesen, előkerült panaszkönyv, stb. Izgalmas, na.

- írja például egyik olvasójuk. Helyszíni beszámolók szerint néhány üzletben azzal próbálják gyorsítani a folyamatot, hogy felírják papírra az ügyfél telefonszámát, és azt ígérték, hogy ezzel elfogadottnak tekintik a nyilatkozatot, és vissza is hívják az ügyfelet.

Telefonon is el lehet intézni a dolgot:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha a 1220-at hívja az ügyfél, akkor az alábbit javasoljuk: 6-os, majd 2-es gomb: "Visszahívás kérése a kétoldalú szerződésmódosítással kapcsolatban.

Ez persze csak akkor működik, ha a 1220 éppen elérhető. Az indexes kolléga többször próbálta feltárcsázni a számot, és először el sem jutott az automata ügyfélszolgálat menüjébe ("a hívott szám átmenetileg nem elérhető"), utána két alkalommal foglaltat jelzett a telefon.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem